HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Záró rendezvény Pestszentimrén

Budapest déli kapujában, egy igazán gazdag, a kezdeményezõk, és a felhíváshoz csatlakozók által 2006. novemberében megálmodott sok új, mitöbb jó emberi kötést kialakító rendezvénysorozat utolsó állomására kerül sor 2007. november 10-11-én.

 

A Budapest XVIII. kerületi Pestszentimre nagy szeretettel hívja meg az „Imre"- testvéreket.

 

A tavalyi év végén átadott új létesítményünk, a Sportkastély, a kevésbé napfényes télelõ idõszakában is méltó helyszínt biztosít mindannak a sokszínû, a települési értékeket és büszkeségeket felvonultató, -bemutató ünnepnek, mellyel a szervezõk a többi, Szent Imre nevét viselõ település küldötteit, és a vendéglátó húszezres helyi lakosságot várják.


Szombat délután a termények-termékek, portékák kirakodó vásárán újból megcsodálhatják a népmûvészeti tárgyakat, megízlelhetik azokat az ételeket, italokat, melyek az egész évi Kárpát-medencei „országlás" során, az egyes településeken a legjobban megtetszettek.


Eközben virtuális séta és ismertetõ is lesz a XVIII. kerületrõl, valamint látogatható az, a gyermekek számára év elején kiírt, Szent Imre életét feldolgozó rajzpályázat legszebb alkotásaiból készített kiállítás, melyen településrészünk diákjai átütõ sikert arattak.

A Sportkastély színpadán a pestszentimrei iskolák, mûvészeti csoportok által adott gálamûsorral köszöntjük az egész éves rendezvénysorozatban munkálkodó résztvevõket továbbá - 2000. év óta immár hagyományosan-, a Pestszentimrén élõ, Imréket.


Késõ délután, 17 órakor a helyi egyházi személyiségek közremûködésével megtartott ökumenikus szertartás után kerül sor a Lantos Györgyi szobrászmûvész alkotta Szent Imre herceg mellszobor felavatására a Sportkastély elõtt.


Ezután dr. Mester László polgármester, házigazda, a hagyományos Imre bálon látja vendégül a települési delegációkat, a meghívott Imréket és mindazokat az adományozókat, akik támogatták Imre herceg szobrának helyi költségeit.


Az Imre bál már az önfeledt közös szórakozás, s a mulatság színtere lesz, ahol, mint egy nagy, szeretõ család - együtt énekelünk, táncolunk, oldottan élvezve közös kultúránk könnyedebb örömeit. Vasárnap kerül sor a Szent Imre Millenniumi Emlékév ívének ez évi utolsó aktusára az ország házában, ott ahol elkezdõdött.
Végül Parlamentlátogató programmal, közös nyilatkozat aláírása után búcsúzunk el egymástól, és csak rajtunk múlik, hogy milyen hosszú idõre.

 

Ă“dor Katalin

 

Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p