Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Záró rendezvény Pestszentimrén

Budapest déli kapujában, egy igazán gazdag, a kezdeményezők, és a felhíváshoz csatlakozók által 2006. novemberében megálmodott sok új, mitöbb jó emberi kötést kialakító rendezvénysorozat utolsó állomására kerül sor 2007. november 10-11-én.

 

A Budapest XVIII. kerületi Pestszentimre nagy szeretettel hívja meg az „Imre"- testvéreket.

 

A tavalyi év végén átadott új létesítményünk, a Sportkastély, a kevésbé napfényes télelő időszakában is méltó helyszínt biztosít mindannak a sokszínű, a települési értékeket és büszkeségeket felvonultató, -bemutató ünnepnek, mellyel a szervezők a többi, Szent Imre nevét viselő település küldötteit, és a vendéglátó húszezres helyi lakosságot várják.


Szombat délután a termények-termékek, portékák kirakodó vásárán újból megcsodálhatják a népművészeti tárgyakat, megízlelhetik azokat az ételeket, italokat, melyek az egész évi Kárpát-medencei „országlás" során, az egyes településeken a legjobban megtetszettek.


Eközben virtuális séta és ismertető is lesz a XVIII. kerületről, valamint látogatható az, a gyermekek számára év elején kiírt, Szent Imre életét feldolgozó rajzpályázat legszebb alkotásaiból készített kiállítás, melyen településrészünk diákjai átütő sikert arattak.

A Sportkastély színpadán a pestszentimrei iskolák, művészeti csoportok által adott gálaműsorral köszöntjük az egész éves rendezvénysorozatban munkálkodó résztvevőket továbbá - 2000. év óta immár hagyományosan-, a Pestszentimrén élő, Imréket.


Késő délután, 17 órakor a helyi egyházi személyiségek közreműködésével megtartott ökumenikus szertartás után kerül sor a Lantos Györgyi szobrászművész alkotta Szent Imre herceg mellszobor felavatására a Sportkastély előtt.


Ezután dr. Mester László polgármester, házigazda, a hagyományos Imre bálon látja vendégül a települési delegációkat, a meghívott Imréket és mindazokat az adományozókat, akik támogatták Imre herceg szobrának helyi költségeit.


Az Imre bál már az önfeledt közös szórakozás, s a mulatság színtere lesz, ahol, mint egy nagy, szerető család - együtt énekelünk, táncolunk, oldottan élvezve közös kultúránk könnyedebb örömeit. Vasárnap kerül sor a Szent Imre Millenniumi Emlékév ívének ez évi utolsó aktusára az ország házában, ott ahol elkezdődött.
Végül Parlamentlátogató programmal, közös nyilatkozat aláírása után búcsúzunk el egymástól, és csak rajtunk múlik, hogy milyen hosszú időre.

 

Ódor Katalin

 

Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép