Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán
2016. december 17.

Az Országos Polgárőr Szövetség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karával együtt 2016 decemberében megszervezte tízedik kurzusát, melyre a polgárőrségek egyesületi vezetőit, járási koordinátorait és a megyei szövetségek tisztségviselőit várták.

Itt kiemelt szinten készítették fel az aktuális közbiztonsági és bűnmegelőzési ismeretekből a megjelenteket, hogy minél több, magasan képzett önkéntes bűnmegelőző legyen a Polgárőrségnél.

A 4 napos képzés végén minden résztvevő, egy vizsga keretén belül számot tett tudásáról. Idén az összes résztvevő, mintegy 60 fő sikeresen tette le a záró vizsgát.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Dr. Major Róbert r. ezredes PhD, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara Közbiztonsági tanszékének vezetője elmondta, hogy a Polgárőr Akadémián komoly felkészülés, a legfelsőbb szintű képzés zajlik. Mint mondta: A 25 éves polgárőrség nagyon nagy fejlődésen ment keresztül. Önmagában az, hogy egy ilyen Önkéntes társadalmi szerveződés  kialakítja saját képzési rendszerét, és csak olyan polgárőröket enged oda az utcára konkrét feladat ellátására, akikről tudja, hogy számot adtak a tudásukról, ez már nagy dolog.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen elmondta, hogy a Lakiteleki Népfőiskola és az OPSZ egy együttműködési megállapodást készít elő amelynek a lényege az, hogy a Lakiteleki Népfőiskola lehetőségeihez mérten segíteni fogja a jövőben a Polgárőr Szövetség működtetését.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Az országgyűlési képviselő gratulált az oklevelek megszerzéséhez, és kifejtette, hogy örülne annak, ha a jelenlévő polgárőrök másokat is ösztönöznének a tanulásra.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy mostanra már 320 polgárőr kaphatta meg a Polgárőr Akadémia Tanúsítványát.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Mint mondta: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara a garancia arra, hogy itt komoly előadások, komoly képzés folyik. Olyan ismereteket nyújtanak, amire tényleg szüksége van a polgárőrvezetőknek.

Az OPSZ elnöke hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a Lakiteleki Népfőiskolának olyan üzenete, kisugárzása és szellemisége van, amely találkozik a polgárőrség eszméjével: azzal a hazafisággal, a nemzethez való tartozással vagy a határon túli magyarokkal való szolidaritással amelyet tulajdonképpen a polgárőrök is képviselnek. Ezért elmondta, hogy külön öröm volt számára, hogy a X. Polgárőr Akadémiát a Lakiteleki Népfőiskolán tarthatták meg.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép