Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán
2016. december 17.

Az Országos Polgárőr Szövetség a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karával együtt 2016 decemberében megszervezte tízedik kurzusát, melyre a polgárőrségek egyesületi vezetőit, járási koordinátorait és a megyei szövetségek tisztségviselőit várták.

Itt kiemelt szinten készítették fel az aktuális közbiztonsági és bűnmegelőzési ismeretekből a megjelenteket, hogy minél több, magasan képzett önkéntes bűnmegelőző legyen a Polgárőrségnél.

A 4 napos képzés végén minden résztvevő, egy vizsga keretén belül számot tett tudásáról. Idén az összes résztvevő, mintegy 60 fő sikeresen tette le a záró vizsgát.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Dr. Major Róbert r. ezredes PhD, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara Közbiztonsági tanszékének vezetője elmondta, hogy a Polgárőr Akadémián komoly felkészülés, a legfelsőbb szintű képzés zajlik. Mint mondta: A 25 éves polgárőrség nagyon nagy fejlődésen ment keresztül. Önmagában az, hogy egy ilyen Önkéntes társadalmi szerveződés  kialakítja saját képzési rendszerét, és csak olyan polgárőröket enged oda az utcára konkrét feladat ellátására, akikről tudja, hogy számot adtak a tudásukról, ez már nagy dolog.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen elmondta, hogy a Lakiteleki Népfőiskola és az OPSZ egy együttműködési megállapodást készít elő amelynek a lényege az, hogy a Lakiteleki Népfőiskola lehetőségeihez mérten segíteni fogja a jövőben a Polgárőr Szövetség működtetését.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Az országgyűlési képviselő gratulált az oklevelek megszerzéséhez, és kifejtette, hogy örülne annak, ha a jelenlévő polgárőrök másokat is ösztönöznének a tanulásra.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy mostanra már 320 polgárőr kaphatta meg a Polgárőr Akadémia Tanúsítványát.

X. Polgárőr Akadémia a Népfőiskolán

Mint mondta: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi kara a garancia arra, hogy itt komoly előadások, komoly képzés folyik. Olyan ismereteket nyújtanak, amire tényleg szüksége van a polgárőrvezetőknek.

Az OPSZ elnöke hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a Lakiteleki Népfőiskolának olyan üzenete, kisugárzása és szellemisége van, amely találkozik a polgárőrség eszméjével: azzal a hazafisággal, a nemzethez való tartozással vagy a határon túli magyarokkal való szolidaritással amelyet tulajdonképpen a polgárőrök is képviselnek. Ezért elmondta, hogy külön öröm volt számára, hogy a X. Polgárőr Akadémiát a Lakiteleki Népfőiskolán tarthatták meg.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép