Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Virágzó agrárvidékké tennék Bács-Kiskunt
2014. február 25.

Megtartotta kampánynyitóját Lezsák Sándor, a Bács-Kiskun megyei 4-es számú választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje.

A rendezvényre múlt hét csütörtökön, a lakiteleki művelődési házban került sor, ahol – a választókerület több településének közéleti személyiségei mellett – kormánytagok és a Fidesz megyei, illetve parlamenti politikusai is jelen voltak.

Virágzó agrárvidékké tennék Bács-Kiskunt

Csurka László színművész is vendége volt Lezsák Sándor kampánynyitójának az elmúlt csütörtökön a lakiteleki művelődési házban. Az Országgyűlés alelnöke az ukrajnai helyzetre és a kárpátaljai magyarokra is kitért egy gondolat erejéig, majd rövid, néma felállással emlékeztek meg az áldozatokról. Beszédében emlékeztetett arra a történelmi lehetőségre, amelyet négy évvel ezelőtt a kétharmados felhatalmazással kaptak. Úgy vélte, tisztességgel éltek a kétharmados többséggel. Lezsák Sándor szót ejtett a térség sajátosságaihoz kötődő eredményekről is, így például a Kincsem Nemzeti Lovasprogram elindításáról, a Hungarikum Bizottság megalakításáról, valamint a tanyafejlesztés területén elért sikerekről. Az idei választás kapcsán pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy nekik továbbra is a nyugodt erőt kell képviselniük, csakúgy, mint a rendszerváltás idején.

Kerényi János Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott a közigazgatást érintő átszervezésekről beszélt, amit egyértelmű sikernek értékelt.

Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke kritizálta a korábbi kormányoknak a fejlesztési pénzek elosztására vonatkozó gyakorlatát. Ezzel szemben a mostani kormány hivatalba lépése után úgy döntött, hogy ezeknek a pénzeknek a 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják – emelte ki. Bányai Gábor hozzátette: az új uniós költségvetési ciklusban 400 milliárd forint lehívására tesznek kísérletet Bács-Kiskun megye vonatkozásában. Ha ez sikerül, soha nem látott fejlődést érhet el a megye – húzta alá.

A lakiteleki kampánynyitóra számos megyei és kormányzati politikus is meghívást kapott, köztük a választókerület településeinek közéleti személyiségei közül is jó néhányan.

(Forrás: Félegyházi TV.hu)


Képtár


Akadálymentes nap a Népfőiskolán
2019. június 29.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép