Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Új óvodát építenek pályázati forrásból Fülöpszálláson
2018. január 17.

Nyolcvannégy férőhelyes, három csoportszobás óvoda épül Fülöpszállás központjában. Amennyiben az idő­járás engedi, a kivitelező cég már februárban hozzáfog a munkához. A község önkormányzata régóta tervezi, hogy új óvodát épít a Mesevár Óvoda helyett, mivel a Herpai Vilmos Általános Iskola, a Református templom és a helyi konyha szomszédságában levő intézmény épületének felújítása már nem lenne kifizetődő.

– Az eredetileg kollégiumként működő, majd a kilencvenes évek elején óvodai célra átalakított épület ma már nem felel meg maradéktalanul a kor elvárásainak. A kiszolgáló helyiségek, orvosi, nevelői szoba hiánya sok esetben okozott problémát. A rendszeres karbantartás, a részleges felújítások csak időlegesen oldották meg gondjainkat. A beázások miatt a közelmúltban lecserélték a tetőszerkezetet és a cserepeket, de a repedező, elöregedett falakkal már nem lehet mit kezdeni – mondta el lapunk érdeklődésére Csepregi Lászlóné óvodavezető.

A fülöpszállási önkormányzat 2012-ben nyújtott be pályázatot az óvoda épületének felújítására, ami sikertelennek bizonyult. A város 2015-ben egy új, háromcsoportos óvoda felépítésére igényelt támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, és nyert 178 millió forintot a kivitelezésre – tudtuk meg Gubacsi Gyula polgármestertől.

Új óvodát építenek pályázati forrásból Fülöpszálláson

Az új óvoda számára a városközpontban vásárolt telket az önkormányzat. A három csoport befogadására alkalmas, 670 négyzetméteres alapterületű, energiatakarékosan üzemeltethető épületben külön tornaszobát, tá­lalókonyhát, valamint kisegítőhelyiségeket alakítanak ki a szakemberek.

– Az önkormányzat 16 millió forinttal járult hozzá a kivitelezés költségeihez, mivel az erre fordítható 118 millió forint kevésnek bizonyult. A közbeszerzési eljárás lezajlott, így a kivitelezés, ha az időjárás engedi, már február­ban elkezdődhet. Az új óvodát a jövő év elején vehetik birtokba a gyermekek. A megvalósuló beruházás jelentősen javítja az itt élők – főként a gyermekek és családjaik – életminőségét, elősegíti az önkormányzat köznevelési feladatainak magas szintű ellátását – fűzte hozzá a polgármester.

Előre vásároltak eszközöket

Az óvoda berendezése nem jelent majd gondot, mivel az önkormányzat és az intézmény az eszközbeszerzéseknél már előre gondolkodott. A hiányzó eszközöket a projektben elkülönített 7 millió forintból tudják megvásárolni.

baon.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Képviselői fogadóóra Lakiteleken
Időpont: 2019. november 29. (péntek) 16 és 17 óra között

Helyszín: Lakitelek, Polgármesteri hivatal
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép