Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Tárva-nyitva a Szanki Kincsestár
2015. november 9.

November 7-én délután vágta át a nemzeti színű szalagot Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Patkós Zsolt polgármester az Ízek Háza udvarán és nyitotta meg ezzel a gesztussal a Szanki Kincsestárat.

Ez a gyűjtemény nem csak a község értékeit, hanem a Hungarikumokat is bemutatja. A kiskunmajsai járás első ilyen jellegű állandó kiállításának megnyitójára a szomszédos településekről is sokan érkeztek.

Tárva-nyitva a Szanki Kincsestár

Ahogy a megnyitón Lezsák Sándor elmondta: … van háttere ennek a kiállító parknak, amellett, hogy a szíveket is megnyitotta. Nemcsak a gyermekek által megfogalmazott (és videón rögzített) értékek miatt, hanem a több esztendős, kitartó munkával óvodában, iskolában, egyházi közösségekben, egyesületekben vagy baráti társaságokban folyó, értékmentő gyűjtés miatt is. Ennek a munkának az eredményét láthatjuk most itt a sétaúton. Hasonló képpen a Hungarikumokat tartalmazó kis leporellóhoz, amit szeretnék most itt Önöknek is bemutatni… Kívánom, hogy ezek az értékek erősítsenek minket! Nagyon nagy szükség van arra, hogy erősödjünk keresztény, nemzeti értékrendszerben, mert ami most történik a határainkon, okkal-joggal veszélytudatot ébreszthet bennünk – utalt az aktuálpolitikai eseményekre a körzet országgyűlési képviselője.

Tárva-nyitva a Szanki Kincsestár

A megnyitón Szekeres Kamilla alföldi népdalcsokrot énekelt, a szanki Búzavirág Néptánccsoport táncosai pedig palatkai páros táncot adtak elő. Az elmúlt hetekben a Gy. Szabó Béla Református Általános Iskola tanulói rajzaikban örökítették meg a Szanki Értéktár kincseit, a felső tagozatosok pedig Hungarikum vetélkedőn mérték össze tudásukat nemzeti és helyi értékeink ismeretéből. Az itt született eredményekért díjakat és okleveleket adott át a nagy nyilvánosság előtt Patkós Zsolt polgármester, aki egyben jó szívvel ajánlotta a QR kódokkal is ellátott bemutató tablós sétautat osztálykirándulások, csapatépítők helyszínéül is.

Tárva-nyitva a Szanki Kincsestár

A megnyitót a Márton napi Fesztivál követte a Művelődési Ház előtt felállított fűtött sátorban. A most átadott tematikus sétaút keddtől szombatig, az Ízek Háza nyitvatartási idejében látogatható.

(Forrás és fotók: onkormanyzat.mti.hu)

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép