Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Szövetségben a magyar méhészekért
2018. április 5.

Hazugul, aljas módon az ellenzék azt hangoztatja, hogy a kormány és annak pártjai szakmai kérdésekkel nem foglalkoznak, azokat szőnyeg alá söprik. Holott a kormány nemcsak működteti az országot, hanem egy erősebb, stabilabb országot akar átadni a következő nemzedéknek. Az agrárpolitika a magyar gazdaság teljesítőképessége szempontjából pedig kiemelten fontos terület, ugyanígy a vidékpolitika is, amely jelentős társadalompolitikai aspektussal is bír.

Magyarország demográfiai kilátásait, az ország életszínvonalát, a magyar vidék fejlődésének lehetőségeit is meghatározza, hogy a kormány a gazdaságszabályozás eszközrendszerén keresztül miként foglalkozik az agráriummal. A kormányzat úgy fut neki a 2018-as választásoknak, hogy a gazdatársadalom számára nagyon világos értékajánlatot tesz. Ez nem szól másról, mint a versenyképes vidék egyenlő a versenyképes Magyarországgal. Az ellenzék alaptalan vádjait szintén meghazudtolja az a lényeges lakossági fórum, amit március 26-án Kiskunmajsán, a Konecsni György Kulturális Központban tartottak a hazai méhészettel kapcsolatban.

Szövetségben a magyar méhészekért

„Kiskunmajsa és térsége sokat köszönhet Lezsák Sándornak, aki a lehetőségekhez mérten támogatja választókerülete összes települését” – mondta bevezetőjében Ábrahám-Fúrús András polgármester. Ezt követően Lezsák Sándor mutatta be a jelenlévőknek vendégét Erdős Norbert európai parlamenti képviselőt. Erdős Norbert a Viharsarokból érkezett a hazai és az európai közéletbe. 1996-ban a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos bölcsész és középiskolai tanári diplomát szerzett. Emellett jogot és politológiát is tanult. 1993-ban döntött úgy, hogy a fiatal demokraták békéscsabai szervezetéhez csatlakozik. Kétszer volt parlamenti képviselő. Lezsák Sándor megfigyelte, hogy Erdős Norbert – aki a Nemzeti Fórumnak is tagja – képviselőként egy-egy gond felvetése előtt alaposan utánajárt a témának, és azt is felvetette, hogy mit lehet tenni az éppen aktuális probléma orvoslása érdekében. A Fidesz európai parlamenti képviselőjeként elkészítette a méhészeti ágazat helyzetével foglalkozó mézjelentést, melyet először az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága, majd maga az EP fogadott el. „Nekem mindig iránytű volt az, hogy a Viharsarokból érkező, az ottani magyarság erejét magával hozó Erdős Norbert hogyan látja európai képviselőként a magyar közéletet” – fogalmazott az Országgyűlés alelnöke.

Erdős Norbert beszéde elején elmondta, hogy a fórum résztvevőinek kétharmada méhész, ezért szó lesz az európai általános politikáról – hiszen néhány nap múlva választunk – és szakmailag a méhészetről. Mi zajlik Európában? „Népvándorlás mindig is volt. Az április 8-ai választás arról szól, hogy megvédjük-e a bevándorlóktól Magyarországot, és fel tudjuk-e hívni a nyugati politikusok figyelmét ennek az egész folyamatnak a veszélyére. A migráció elleni küzdelmet Orbán Viktor kezdte el, de már nem vagyunk egyedül, elég a közelmúlt választási eredményeit megfigyelni.” Ezután Erdős Norbert elmondta, hogy a néppárti frakción belül van egy közös alap, a keresztény Európa, amiről az északi országok képviselői a magyar kormánypártokhoz mérten liberálisabban gondolkodnak, míg a közép- és dél-európaiak hozzánk hasonlóan. Olaszországban és Németországban egyre többen lépnek fel a migráció és a brüsszeli politika megállítása érdekében. Erdős azt tapasztalja, hogy a baloldali és a liberális erők megpróbálják Soros Györgyöt felmenti azon politika alól, amit valójában képvisel. Orbán Viktor nagy bátorságára vall, hogy behozta a nemzetközi politikai közbeszédbe Soros György személyét. Előtte tabu volt erről az emberről beszélni. A magyar felvilágosító kampány Sorossal kapcsolatban országos szinten háromnegyed éve vette kezdetét, és hirtelen az USA-ban, és Nyugat-Európában is egyre többen beszélnek Soros káros tevékenységéről. A kérdés, hogy megmarad-e a keresztény kultúrkör, vagy sem. Kétségtelen, hogy Soros György ezt a kultúrkört támadja. Mi pedig magyar kultúrát, magyar életet akarunk, magyar gondolatok mentén a magyar földön. Rámutatott, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek nagyon tudatosan művelik azt a politikát, amit a magyar emberek csak részben érzékelnek. Ezért Isten óvjon minket attól, hogy a jelenlegi ellenzéki szivárványkoalíció – DK-tól a Jobbikig – vegye át a kormányzást. Erdős a kormánypártok melletti szavazásra buzdított, biztos benne, hogy Lezsák Sándor nyer a választókerületében, de nem mindegy, hogy mennyivel, mert a győztes mandátum fölötti szavazatszámok is töredékszavazattá válnak. „Tehát Lezsák Sándor és az Önök munkája révén akár egyharmad újabb fideszes mandátum születhet.” Nem csak egy településről, nem csak egy választókerület jövőjéről szól ez a választás, hanem egész Magyarországról – mert sorsdöntő választás előtt állunk. Majd arról szólt, hogy Lezsák Sándor a hungarikumok kapcsán is nagyon komolyan elköteleződött az agrárium iránt.

Szövetségben a magyar méhészekért

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy a közös munka eredményeként Kiskunmajsán az eredményes pályázatokkal, a Zöld Város Program keretében 450 millió forintból megújul a város központja, megvalósult a Dózsa György Gimnázium energetikai korszerűsítése 140 millió forintból. Több mint 360 millió forintból óvodafejlesztési program indul. Megújult a Művelődési Központ. Sikeresen pályázott Kiskunmajsa a hungarikum-pályázatokon, ahogyan a tanya-pályázatokon is. A települések külső részeit is meg kell erősíteni. Azt is megtudtuk, hogy Lezsák Sándor országgyűlési képviselő közel húsz esztendeje polgárőr Lakiteleken. Havonta egy-két alkalommal tudja néhány órán át járni éjszaka vagy nappal társaival Lakitelek utcáit és a környező tanyavilágot. Lényegesnek tartja a tanyavilág megújítását. Ehhez még több erőforrás szükséges. A gazdatudatot erősíteni kell, és belakni szinte minden négyzetkilométert. Ha mi nem lakjuk be, akkor mások teszik. Be kell lakni az országot, mert hatalmas veszély fenyeget bennünket. A képviselő, a képviselőjelölt az utóbbi négy évben választókerületének összes településének templomait, temetőit, emlékműveit meglátogatta, koszorúzott, mécsest gyújtott, és törekszik arra, hogy rendbe hozzák mind az első, mind a második világháborús emlékműveket. Sokan eljöttek képviselői fogadóóráira, a problémákat, orvosolta és sok köszönőlevelet kapott. A választásról elmondta: egy nemzetgyilkossági kísérlet történelmi tanúi vagyunk.

Visszatérve a szakmai részhez, Erdős Norbert felhívta arra a figyelmet, hogy elég nehéz még mindig egy magyar képviselőnek a méhészekért kiállni, mert óriási nyomás állunk. „Egy magyar néppárti képviselőnek kétszer annyit kell dolgoznia egy szakágért, hogy eredményt érhessen el. A mézjelentés pedig nem készülhetett volna el a magyar méhészek segítsége nélkül. Az EU-nak átfogó és hosszú távú stratégiára van szüksége az európai méhek megvédése érdekében – döntött az Európai Parlament, miután 560 szavazattal 27 ellenében 28 tartózkodás mellett elfogadta az általam összeállított mézjelentést. A méhészet ugyan csak egy kis ágazata a mezőgazdaságnak, mégis kevesen gondolnak arra, hogy az élelmiszerek 76 százalékának előállításához nélkülözhetetlen a méhek szorgoskodása. Ha nincs beporzás, nincs élelmiszeripar. A mézjelentés lezárult, és a jövőben is számíthatnak rám a magyar méhészek.” Lezsák Sándor úgy fogalmazott: „a magyar méhészet olyan kincse nemzetünknek, amit féltenünk kell, és mind az uniós parlamentben, mind a jövendő országgyűlésben erősen támogatni kötelességünk.” A szakmai kérdések megválaszolása során Bross Péter az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke a hangsúlyozta, még sokat lehet tenni a magyar mézért. Többek között azzal, hogy a jelenlegi 0,8 kg/év/fő hazai mézfogyasztást megduplázzuk, ami még úgy is jóval alatta maradna az uniós fogyasztásnak. Az iskolákban – a gyümölcs és tej mintájára – a helyi termelők által előállított mézet is be lehetne vonni az étkeztetési programba, amire szintén járna támogatás.

Medveczky Attila
Magyar Fórum


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép