Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Sorsdöntő nap lesz október 2.
2016. szeptember 24.

Sorsdöntő nap lesz október 2., a népszavazás eredménye ugyanis hosszú távon meghatározza a jövőt - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára csütörtökön Kiskunmajsán, lakossági fórumon.

Rákossy Balázs kiemelte: a népszavazást azért kezdeményezték, mert a betelepítési kvóta jogszerűtlen. Az az eljárás ugyanis, ahogy az Európai Unió az intézményeiben ezt a koncepciót kialakította, nem felel meg azoknak a jogi kereteknek, amelyek alapján Magyarország 2004-ben csatlakozott a tagállamok szövetségéhez - mondta.

Sorsdöntő nap lesz október 2.

Véleménye szerint ez a szolidaritás elvének is ellentmond, hiszen olyan embereket akarnak a bürokraták betelepíteni, akik egyébként Európa nyugati felébe vágynak. Az emberek "visszaosztása" érdeksérelemmel jár, és ennek mindenképpen elégedetlenség a következménye - tette hozzá.

Kifejtette: a kormány ezzel szemben olyan humánus és pragmatikus megoldást támogat, amely szerint a problémát a kialakulás helyén kell megoldani. Az Európai Uniót arra ösztönöznék, hogy a "migránskrízist" anyagi támogatással, a "gócpontokban" oldják meg.

Sorsdöntő nap lesz október 2.

Az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerint, ha a magyar állampolgárok kellő számban részt vesznek az október 2-ai népszavazáson, és egységesen elutasítják a kvótacsomagot, az olyan erőt jelent Magyarországnak, amellyel megfelelően képviselheti majd érdekeit az európai uniós fórumokon.

Rákossy Balázs azt mondta: az elmúlt másfél-két évben hatalmas migránsáradat érkezett Európába. Megközelítőleg másfél-két millióan lépték át az Európai Unió déli határait, a többség illegális bevándorlóként érkezett a kontinensre. Erre a folyamatra az Európai Unió a józan ész szabályainak és logikájának ellentmondva elhibázott választ adott. A határvédelem helyett ugyanis a kényszerbetelepítésre, a kvótacsomag bevezetésére tett javaslatot - mondta.

Sorsdöntő nap lesz október 2.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: "a jövőnk érdekében részt kell venni az október 2-ai népszavazáson, ezzel is kifejezve hitünk, magyarságunk, iskoláink és templomaink védelmét". Arra hívta fel a figyelmet, hogy a településeken élők biztonságáért meg kell erősíteni a helyi polgárőrségeket.

MTI

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban.


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép