Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Perel az MDF-ből kizárt öt képviselő


Bírósághoz fordul az MDF-frakcióból történt kizárása miatt Balsai István, Font Sándor, Horváth Balázs, Kelemen András és Szászfalvi László. A politikusok tegnap már nem használhatták a párt infrastruktúráját, így az MDF-frakcióiroda ajtaja előtt tartották meg sajtótájékoztatójukat. A Ház kizárásukról szóló döntését Balsai a magyar parlamentarizmus szégyenfoltjának nevezte. Független képviselőként az általuk ellenzékinek tartott politikai erőkkel, a Fidesszel, a KDNP-vel, az MKDSZ-szel, valamint az MDF-frakció Lakitelek munkacsoportjával kívánnak együttműködni. Hangsúlyozta, ha önálló frakcióalapításra szánják el magukat, arra csak hat hónap múlva kerülhet sor.


Szászfalvi szerint az MDF hétfőtől gyakorlatilag az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció külső támogatójává vált, a Dávid Ibolya pártelnök és Herényi Károly frakcióvezető által irányított párt végérvényes érdekszövetséget kötött az MSZP-vel és az SZDSZ-szel. - Az MDF többé nem Lakitelek pártja, és nem Antall József pártja - jelentette ki. Horváth szólt arról, hogy kilátástalannak tartja az MDF jövőjét. - Szent meggyőződésem, hogy azt az igazi eszmeiséget, amely össze kell, hogy tartsa a jövőért felelősséggel gondolkodó embereket, azt mi képviseljük, és nem a percemberek, azok a sejthalmazok, akik most döntöttek a mi sorsunkról - szögezte le, hozzátéve, nem pletyka, hogy az MDF bizonyos körei és az MSZP egyes körei között egy informális találkozón megállapodás született: akik az MDF balra nyitását leghatározottabban ellenzik, azokat „ki kell segíteni" a frakcióból.


Herényi Károly erre közölte: ostobaság az MDF és az MSZP közötti megegyezésről szóló állítás. A politikus abban bízik, hogy a frakcióban helyreáll a rend, és megteremtődik annak a lehetősége, hogy az MDF testületei által meghatározott értékrend a parlamenti frakció mindennapos munkájában végre zavartalanul jelenik meg.


Lezsák Sándor MDF-alelnök, a Lakitelek munkacsoport tagja tegnap megerősítette: a fórum politikáját az alapító nyilatkozatoknak megfelelően támogatja, az MDF-frakció tagja kíván maradni. A párt választmánya hűségnyilatkozatot kért a lakitelekiektől, illetve frakcióbeli támogatójuktól, Medgyasszay Lászlótól. Lezsák hangsúlyozta: az MDF valamennyi testületi tagjától és országgyűlési képviselőjétől kérni kellene ilyen nyilatkozatot. Ezt - hangsúlyozta - megköveteli az a helyzet, amit Dávid Ibolya és környezete magatartásával az MDF-ben előidézett. Lezsák elutasítja „a politikai megtorlásnak azt a példátlan módját, ahogyan Dávid Ibolya - az ügyrendi bizottság kormánypárti segítségével - leszámolt politikai ellenfeleivel, megcsúfolta a magyar demokrácia alapelveit és annak intézményeit".


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép