HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Nyílt színi támadás Lezsák Sándor ellen

 

Bizalmat szavazott Herényi Károlynak az MDF országos választmányának (ov) döntõ többsége, és megerõsítette a pénteken a frakció által leváltott vezetõ korábbi döntését öt képviselõ kizárásáról. A testületi ülésen Dávid Ibolya nyíltan támadta Lezsák Sándort.


Csáky András, az ov elnöke a testület tegnapi ülését követõen elmondta: Dávid Ibolya elnök asszony szavazatával is megerõsítették Herényi Károlyt a frakcióvezetõi poszton, és támogatták korábbi döntését, amellyel kizárta a frakcióból Balsai Istvánt, Font Sándort, Horváth Balázst, Kelemen Andrást és Szászfalvi Lászlót, mert „méltatlanok az MDF képviseletére". Határozatában a választmány felkéri a frakcióvezetõt arra, hogy három napon belül szerezzen be írásos nyilatkozatot Medgyasszay Lászlótól, valamint a Lakitelek munkacsoport tagjaitól - Balogh László, Csampa Zsolt, Ékes József, Fülöp István, Lezsák Sándor, Németh Zsolt, Pichler Imre és Püski András képviselõktõl - arra vonatkozólag, hogy az MDF politikáját és testületi döntéseit magukra nézve kötelezõnek tartják-e, illetve képviselõi teendõiket a jövõben az MDF-frakció tagjaként kívánják-e ellátni. Nyilatkozatuk elmaradása esetén a választmány tudomásul veszi, hogy politikai pályafutásukat nem az MDF képviselõiként kívánják folytatni. Csáky András ugyanakkor elismerte, hogy a frakciót érintõ kérdésekben a választmány nem hozhat döntéseket.


Balogh László lapunknak elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy az országos választmány szolidaritást vállalt Herényi Károllyal és az õ törvénytelen, egyszemélyi döntésével. A testület a kibontakozás lehetõsége helyett bûnbakot keresett, és meg is találta a Lakitelek munkacsoportban, illetve a frakcióban - hangsúlyozta Balogh. - Kíváncsian várom, hogy ezek után a parlament ügyrendi bizottságának kormánypárti többsége hogyan dönt az MDF-rõl: a fórum frakciójának jövõje az MSZP és az SZDSZ kezében van - fogalmazott a képviselõ.


Úgy tudjuk, a zárt ülésen Dávid Ibolya is felszólalt, és most elõször nyíltan támadta Lezsák Sándort, a Lakitelek munkacsoport vezetõjét. Informátorunk elmondta, a többórás ülésen az egykori MDF-alapító volt a célpont, akit „nyílt színi támadás" ért, a hozzászólók sokszor durva jelzõkkel - „terrorista, gennyes góc" - illették õt és a munkacsoportot. A lakitelekiek úgy vélik, ha az ügyrendi bizottság ma szentesíti Herényi törvénytelen döntését a kizárásokról, azzal egyértelmûvé válik, hogy az MDF belsõ ügyeit az MSZP irányítja.
Horváth Balázs úgy fogalmazott: „Herényi Károly volt frakcióvezetõ kérjen bocsánatot Szili Katalin házelnök asszonytól, amiért - finoman fogalmazok - tévesen tájékoztatta õt, és kövessen meg minket. Ez esetben mi hajlandóak vagyunk arra, hogy elfelejtsük a múltat."


Kis Ferenc
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p