Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Nyílt színi támadás Lezsák Sándor ellen

 

Bizalmat szavazott Herényi Károlynak az MDF országos választmányának (ov) döntő többsége, és megerősítette a pénteken a frakció által leváltott vezető korábbi döntését öt képviselő kizárásáról. A testületi ülésen Dávid Ibolya nyíltan támadta Lezsák Sándort.


Csáky András, az ov elnöke a testület tegnapi ülését követően elmondta: Dávid Ibolya elnök asszony szavazatával is megerősítették Herényi Károlyt a frakcióvezetői poszton, és támogatták korábbi döntését, amellyel kizárta a frakcióból Balsai Istvánt, Font Sándort, Horváth Balázst, Kelemen Andrást és Szászfalvi Lászlót, mert „méltatlanok az MDF képviseletére". Határozatában a választmány felkéri a frakcióvezetőt arra, hogy három napon belül szerezzen be írásos nyilatkozatot Medgyasszay Lászlótól, valamint a Lakitelek munkacsoport tagjaitól - Balogh László, Csampa Zsolt, Ékes József, Fülöp István, Lezsák Sándor, Németh Zsolt, Pichler Imre és Püski András képviselőktől - arra vonatkozólag, hogy az MDF politikáját és testületi döntéseit magukra nézve kötelezőnek tartják-e, illetve képviselői teendőiket a jövőben az MDF-frakció tagjaként kívánják-e ellátni. Nyilatkozatuk elmaradása esetén a választmány tudomásul veszi, hogy politikai pályafutásukat nem az MDF képviselőiként kívánják folytatni. Csáky András ugyanakkor elismerte, hogy a frakciót érintő kérdésekben a választmány nem hozhat döntéseket.


Balogh László lapunknak elmondta: sajnálatosnak tartja, hogy az országos választmány szolidaritást vállalt Herényi Károllyal és az ő törvénytelen, egyszemélyi döntésével. A testület a kibontakozás lehetősége helyett bűnbakot keresett, és meg is találta a Lakitelek munkacsoportban, illetve a frakcióban - hangsúlyozta Balogh. - Kíváncsian várom, hogy ezek után a parlament ügyrendi bizottságának kormánypárti többsége hogyan dönt az MDF-ről: a fórum frakciójának jövője az MSZP és az SZDSZ kezében van - fogalmazott a képviselő.


Úgy tudjuk, a zárt ülésen Dávid Ibolya is felszólalt, és most először nyíltan támadta Lezsák Sándort, a Lakitelek munkacsoport vezetőjét. Informátorunk elmondta, a többórás ülésen az egykori MDF-alapító volt a célpont, akit „nyílt színi támadás" ért, a hozzászólók sokszor durva jelzőkkel - „terrorista, gennyes góc" - illették őt és a munkacsoportot. A lakitelekiek úgy vélik, ha az ügyrendi bizottság ma szentesíti Herényi törvénytelen döntését a kizárásokról, azzal egyértelművé válik, hogy az MDF belső ügyeit az MSZP irányítja.
Horváth Balázs úgy fogalmazott: „Herényi Károly volt frakcióvezető kérjen bocsánatot Szili Katalin házelnök asszonytól, amiért - finoman fogalmazok - tévesen tájékoztatta őt, és kövessen meg minket. Ez esetben mi hajlandóak vagyunk arra, hogy elfelejtsük a múltat."


Kis Ferenc
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép