Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Nemcsak a keresztény magyarokban növekszik a veszélytudat
2015. október 21.

Nemcsak bennünk, keresztény magyarokban van növekedőben a veszélytudat az illegális bevándorlással kapcsolatban, hanem minden Európáért és a világ nyugalmáért felelős emberben - mondta Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre által szervezett rendezvényen szerdán Budapesten.

Az Országgyűlés alelnöke előadásában kiemelte: az európai többség ösztönösen és egyre tudatosabban cselekvő megoldást sürget, ugyanakkor fontos kimondani, hogy “nemcsak minden magyar felelős minden magyarért, hanem minden keresztény felelős a keresztény Európa jövőéjért”.

Nemcsak a keresztény magyarokban növekszik a veszélytudat

Hozzátette: jóval nagyobb a baj, mint amit a média közvetít. Miközben a legfontosabb az lenne, hogy az embereknek pontos ismereteik legyenek a kialakult helyzetről.

Kérdés, sikerül-e a meglévő médialehetőségek és politikai eszköztár segítségével tudatosítani az emberekben a veszélyt, “tudunk-e úgy adni ismereteket, hogy meg is értsék”, mert az ismeretek nélküli ember “kiszolgáltatott mindenfajta olyan áramlatnak, amelyek talán még provokálnak is” – mondta Lezsák Sándor.

Földi László biztonságpolitikai szakértő előadásában arra figyelmeztetett, hogy “nemcsak invázió van, hanem háború”. A háború ugyanis nem akkor kezdődik, amikor lőnek, hanem amikor felmérik a terepet – mondta. Hozzátette: az ide érkező emberek tömegei áldozatok, “embereket ide buzdítanak”, de köztük, mint valamiféle trójai falóban, ott ülnek azok a katonák, akiknek pontos “akcióelképzelésük” van.

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke felidézte: a Közel-Kelet, az a föld, ahonnan a menekültek jelentős része érkezik, a kereszténység bölcsője volt, ahol a 6. századig szinte csak keresztények éltek. Ma ugyanezen a területen 400 millió ember él, és ebből 10 millió a keresztény. És ezek a keresztények is csak úgy maradhattak ott, hogy “különadót” fizetnek ezért.

A bevándorlók azért Európába jönnek, mert meghódítható – jelentette ki, hozzátéve, Európa az egyetlen földrész, amely keresztény alapokra épült. Azt mondják, “Európa gyenge, mert keresztény, és a kereszténység legfőbb parancsa a szeretet, az iszlám pedig gyengeségnek tartja a szeretetet”.

Annak ellenére, hogy Európa elhagyta a gyökereit, mégis a keresztény eszmeiség, értékrend érvényes benne: a megbocsátás, a nagylelkűség és a befogadás. Ezek pedig olyan fogalmak, “amelyekkel az iszlám nem tud mit kezdeni és nem is akar” – jelentette ki Kozma Imre.

(Forrás: magyaridők.hu)

További fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép