Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Megnyílt a Zenta Kollégium
2015. november 21.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg szombaton délelőtt a zentai Royal Szállóban a Zenta Kollégium. Az intézmény a Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hungarikum Bizottság támogatásával kezdte meg munkáját.

Zenta Kollégium a térség magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. A zentai a Lakiteleki Népfőiskola tizedik ilyen kollégiuma a Kárpát-medencében. Lezsák Sándor, alapító, Lakiteleki Népfőiskola, a magyar Országgyűlés alelnöke: „Ezek a kollégiumok értéket lajstromoznak, házról házra járnak, magyar családokhoz mennek, és a Hungarikum Törvény alapján gyűjtjük össze, vesszük lajstromba azt a tudást, azt a teljesítményt, amely jellemző egy-egy területre és az ott élőkre.”

Megnyílt a Zenta Kollégium

A Lakiteleki Népfőiskola által szervezett kezdeményezés keretében több régióban már korábban megkezdték az értékek feltárását. Az eddigi tapasztalatok igen pozitívak. Hágen Ádám, technikai szervező, Zenta Kollégium: „Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek várnak minket, megnyílnak, nagyon fontos, hogy magyarországi diákok is részt vesznek a kutatásban, sokszor az a tapasztalat, hogy nekik könnyebben megnyílnak, mind a helyieknek.”

A munka során a kérdőíves lekérdezés és a mélyinterjú módszerével történik az adatgyűjtés. Fodor István, vezető, Zenta Kollégium: „Harmincegy fiatal van benne, végzős egyetemisták, doktoranduszok, tehát szakemberek, a néprajz, szociológia, szociográfia értő emberei, akiknek egy részét meghívásos alapon, a kemény magot, a másik részét pedig pályázati úton, tehát közhírré tétetett, és aki jelentkezett, azok közül került ki a másik része.”

Az illetékesek tervei szerint a több fázisban elvégzendő munka eredményei a következő év második felében összegző kiadvány formájában is napvilágot láthatnak majd.

(Forrás: PannonRTV.com)


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép