HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor: Tisztelet és megbecsülés illeti a szociális területen dolgozókat
2018. november 12.

Az Országgyûlés alelnöke szerint tisztelet és megbecsülés illeti a szociális területen dolgozókat és azt a több tízezer önkéntest, akik alapítványok, civil szervezetek vagy egyházak keretei között végeznek közösségi segítõ munkát.

Lezsák Sándor (Fidesz) a szociális munka napja alkalmából hétfõn a Parlamentben köszöntötte az ágazatban dolgozókat és köszönetet mondott tevékenységükért.

Az Országgyûlés alelnöke arról is beszélt, hogy a különbözõ segítõ munkát végzõkhöz hasonlóan a parlamenti és az önkormányzati képviselõknek is a „valóság jegyeseiként” ezer szállal kell kötõdniük a hétköznapok világához.

Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára (b), Lezsák Sándor, az Országgyûlés fideszes alelnöke (k) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetõje a szociális munka napja alkalmából rendezett díjátadón az Országházban.

Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára megköszönve a területen dolgozó mintegy 100 ezer ember segítõ munkáját azt mondta, a szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkûségre van szükség.

A segítõk különleges szerepét méltatva azt mondta, mindig akkor jelennek meg, amikor baj van, amikor szükség van rájuk. Azt hangoztatta, hogy a szociális munkások munkájukkal közösséget és nemzetet építenek.

Lezsák Sándor: Tisztelet és megbecsülés illeti a szociális területen dolgozókat

Azt mondta, hogy a felelõsségvállalásra épülõ segítségnyújtó munkát a kormány a jövõben is kiemelten szeretné támogatni.

Az államtitkár felidézte, hogy a szociális munka napját megelõzõ napon Szent Márton püspökre emlékezünk, aki katonaként fél köpenyét odaadta egy koldusnak. Szerinte ahogy ez a történet sem maradt két ember magánügye az elmúlt évszázadokban, úgy a mai szociális segítõ munka sem az, mert az mindig egész társadalom közös ügye kell hogy legyen.

Fülöp Attila a szociális munka napja alkalmából Szociális Munkáért Díjat, valamint Pro Caritate díjat adott át; utóbbi elismerést mások mellett Gyõri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ügyvezetõ alelnöke vehette át.

A parlamenti ünnepségen az államtitkár és Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének elnöke díjat adott át a szociális munka napjának bevezetésében betöltött szerepéért Harrach Péter volt szociális és családügyi miniszternek, a KDNP frakcióvezetõjének.

A kereszténydemokrata politikus arról beszélt, hogy a társadalomban sikerteleneknek tartott embereknek van igazán szüksége a szociális munkások segítségére, az õ közösségüket pedig az tartja össze, hogy mindannyiukban érzékenység él a rászorulók iránt.

Az Országgyûlés 2016-ban döntött arról, hogy november 12-ét a szociális munka napjává nyilvánítja, ezen a napon munkaszüneti napot tartanak az ágazatban dolgozók. A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatások területén jelenleg csaknem 100 ezren dolgoznak.

Magyar Idõk


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p