Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Lezsák Sándor: segíteni kell a gyermekvállalást
2018. november 19.

Lezsák Sándor a Fidesz országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában az MDF egyik alapítójának, az elhunyt író, Fekete Gyula egykori, családvédelemmel kapcsolatos röpiratának tanulságait elevenítette fel. Emlékeztetett: Fekete Gyula már az 1960-as években szívügyének tekintette az édesanyák és a sokgyermekesek gondjait, és már akkor érzékelte a népesedési problémákat.

Ő tett javaslatot a gyermekgondozási segély bevezetésére – emlékeztetett, hangsúlyozva, Fekete Gyula a gyermeknevelés terheinek fokozatos növekedését hivatásos érdekvédelemmel kívánta megfékezni.

Sorolta javaslatait, és felidézte azt is, hogy a személyi jövedelemadó bevezetésekor az ő kezdeményezésére rendezett népesedéspolitikai fórumot a gyermeknevelést ellehetetlenítő adók ellen az MDF. Kijelentette: a Fidesz-KDNP nagyrészt lebontotta a gyermeknevelést nehezítő adó- és illetékrendszert.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: „mi a gyermekeket nevelő családok támogatásában látjuk Európa jövőjét, nem a bevándorlásban”.

A kormány le akarja bontani a gyermekvállalás előtt álló akadályokat, ezért is kérdezi meg az embereket a leküzdendő gondokról – tette hozzá. Szerinte pár éven belül Európa nagyvárosaira nem lehet majd ráismerni, azok feszültségekkel teli, nem európai életformát kínálnak majd.

Fontos sikernek nevezte, hogy míg 2010-ben átlagosan 115 gyermek született 200 szülőnek, napjainkra a szám már majdnem 150. Szólt a családtámogatás forrásainak jelentős növekedéséről, és arról, hogy azokat „be kell betonozni”, sokan ugyanis még mindig félnek a baloldali kormányok visszatértétől, amelyek csak elvették a támogatásokat.

 

MTI


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép