Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kiskunfélegyháza nyugalmat akar
2014. október 9.

Csányi József a Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének támogatásával indul a polgármesteri tisztségért Kiskunfélegyházán. A vállalkozó olyan polgármester lenne, aki értékei alapján ítéli meg az embereket.

- Egy kampánylevélben azt írta, helyre kell állítani az emberi kapcsolatokat Kiskunfélegyházán. Mit tehet ennek érdekében?

- Sajátságos állapot alakult ki Kiskunfélegyházán, szokássá vált, hogy a hivatali munkában nem a szakmai felkészültség a döntő, hanem az, hogy ki milyen viszonyban van a város vezetésével, része-e a holdudvarnak. Eluralkodott a bizonytalanság és a bizalmatlanság. Ezért a legsürgősebb teendő helyreállítani a bizalmat, és újraépíteni az emberek közti kapcsolatokat. A város most már nyugalomra vágyik és fejlődést akar. Ha megválasztanak, olyan polgármester leszek, aki értékei alapján ítéli meg az embereket, megbecsüli és jóra fordítja képességeiket. Az elmúlt időszakban nagyon sok tehetséges ember hagyta ott az önkormányzatot, szeretném, ha visszatérnének, szükségünk van rájuk. Nyitott és értékeken alapuló városvezetést szeretnék meghonosítani.

Kiskunfélegyháza nyugalmat akar

„Nem ígérek olyat, amit nem tudok betartani”
(Fotó: Horváth Péter Gyula)

- Melyik szervezet színeiben indul, és milyen tapasztalatokat tud a város szolgálatába állítani?

- A Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnö­kének támogatásával pályázom a polgármesteri tisztségre. Lezsák úr a Fidesz–KDNP parlamenti képviselője, azaz kormányzati szintről támogatják a jelölésemet. Mivel huszonkilenc éves korom óta cégvezető vagyok, megszereztem a tapasztalatot, amely segít felismerni az értéket, a tudást, a tehetséget. A vállalkozói szektorban azt mondjuk, amit gondolunk. Egyszerűen, érthetően, mert az a cél, hogy megoldásokat találjunk. Ezért a választóknak sem ígérek olyant, amit nem tudok betartani.

-   Mit szeretne megvalósítani a vá­rosban?

-   Felmértük az elvárásokat, ötleteket is kaptunk, kirajzolódtak a fontos területek. Két éve mi, a lokálpatrióta nagyvállalkozók és cégvezetők összefogtunk, s megalapítottuk a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületet, amelynek az elnöke vagyok. Mi adjuk a munkahelyek kétharmadát, a helyi iparűzési adó jelentős részét. Polgármesterként azon leszek, hogy új vállalkozások telepedjenek le a városban, a régieket pedig bevonjuk a helyi projektekbe. A kórházunk jelenleg rehabilitációs jelleggel működik, szeretném visszaállítani az aktív betegellátást. A városban és környékén ötvenezer ember él, sürgősségi betegellátásra négy mentőautó áll rendelkezésre, hogy a kecskeméti kórházba szállítsa a betegeket. Az átalakítással a városi kórház fogadná őket, s nem fordulna elő újabb tragédia. Általános, közép- és szakiskolájával Kiskunfélegyháza valamikor jó hírű iskolaváros volt, diákjaink sorra nyerték az országos vetélkedőket, de mára megkopott a hírnév. Szeretnénk, hogy a gyermekeink olyan alapképzést kapjanak, amellyel jó szakmát szerezhetnek, vagy sikeresen egyetemet, főiskolát végezhetnének.

(Forrás: Magyar Hírlap.hu)


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép