Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kárpát-medencei történelmi vetélkedő Lakiteleken - felhívás
2016. február 9.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet szerkesztősége Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet szerkesztősége Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet, általános iskolás korú (10–15 éves) fiatalok számára „HÍRETEK SZÁLL SZÁJRUL SZÁJRA”, AZ ÁRPÁD-KOR TÖRTÉNETE címmel valamint középiskolás korú (15–19 éves) fiatalok számára „KIMEGYEK A DOBERDÓI HARCTÉRRE”, AZ I. VILÁGHÁBORÚ TÖRTÉNETE címmel A játékra anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) fiatalok háromfős csapatait várják.

Védnökök: Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczy Bence a Keresztény Élet főszerkesztője.

A csapatok a vetélkedő feladatait 2016. január 31-től kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hetilap hasábjain. A feladatlapok letölthetők a www.keresztenyelet.hu és a www. eotvosiskola.atw.hu oldalakon. Az egyes fordulók postára adási határideje: 1. forduló és 2. forduló: 2016. február 23. a 3. forduló: 2016. március 8.

A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elérő 22-22 csapatot hívjuk meg a 2016. április 7–8–9-én megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. A döntőjébe jutó fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak. A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök által vezetett zarándoklaton, mely 2016 nyarán az első világháborús olasz frontra, a doberdói harctérre vezet.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A megfejtéseket a Lakiteleki Eötvös Iskola, 6065 Lakitelek, Kiss János u. 1. címére várjuk. A borítékra kérjük, írják rá a játék címét!

Ajánlott irodalom:

Általános iskolásoknak: Csorba Csaba: Árpád jöve magyar néppel (Új képes történelem), Csorba Csaba: Árpád örökében (Új képes történelem), Lengyel Dénes: Régi magyar mondák, Szent István, Szent László és Könyves Kálmán törvényei, Szent István, Szent Imre, Szent László, Szent Margit legendái

Középiskolásoknak: A két nagy háború (szerk.: Pierre Marchand), A megváltozó Európa képe (Castellan-BackoucheBecker), Háborús dokumentumok (Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság oldalán: www. elsovilaghaboru.com, Hermann Róbert: Fegyvert s vitézt éneklek – A magyar hadtörténet nagy csatái, Ormos Mária: Világháború és forradalmak, Romsics Ignác: Magyarország az első világháborúban

(Forrás: gondola.hu)

A teljes kiírás megtekintéséhez kattintson ide!


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép