Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban
2018. szeptember 7.

A jövő tanévtől kadétképzéssel bővülhet a majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium képzési palettája. A fiatalság honvédelmi nevelése szerepel a kormányzati programok között is.

Jövő év szeptemberében már honvédelmi ismereteket is tanulhatnak a majsai Tomori-gimnázium tanulói. Minderről Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselő és Simicskó István a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos számolt be az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

A két politikus pénteken a választókerület több településére is ellátogatott, ahol szintén napirenden voltak a cselekvő hazaszeretet kérdései. Lezsák Sándor elmondta, hogy a Lakiteleki Népfőiskolán találkoztak a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet, majd Kunszálláson egyeztettek Kovács Imre polgármesterrel és az ottani military találkozókat szervező HMFEST Military Hagyományőrző és Szabadidő Egyesület képviselőivel.

Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban

Simicskó István úgy értékelte: értékes körúton vettek részt, ahol mindenhol látszik az ott élő emberek szorgalma, tehetsége és látszik, hogy Lezsák Sándor nagy ambícióval viszi az ott élők ügyeit.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a haza védelme nemzeti ügy, amit a kadétképzés is szolgál, ami bármelyik oktatási intézményben szabadon választható tantárgy. Mint elhangzott: többi között elsősegélynyújtást, életmentést, önvédelmet, sportlövészetet is tanulhatnak a kadétok. Simicskó István hozzátette: nem a jövő katonáinak a kiképzése az elsődleges cél, hanem a hazaszeretetre nevelés.

Kadétképzés indulhat a kiskunmajsai Tomori-gimnáziumban

A Tomori-gimnázium igazgatója Farkas Zoltán megköszönte Lezsák Sándornak, hogy a mostani bejelentésig eljutott a kadétképzés ügye, amit tantestület, a városvezetés és fenntartó érsekség is üdvözölt. Az igazgató kiemelte, hogy a hadvezér, kalocsai érsek Tomori Pál sorsát Bábel Balázs érsek is szívügyének tekinti.

Ábrahám-Fúrús András polgármester úgy vélekedett, egy középiskola, egy gimnázium nélkül nem város egy város, ezért természetesen támogatni kívánják az új képzés beindítását, ami erősítheti a gimnázium jövőjét is.

 

A fiatalság honvédelmi nevelése közös cél

A Honvédelmi Minisztérium (HM) korábbi közlése szerint az új képzési forma – ami már több középiskolában bevezettek – „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését” szolgálja. „A fiatalság honvédelmi nevelése olyan közös cél, melynek érdekében a tanároknak, a diákoknak és a katonáknak össze kell fogniuk” – írta a HM a tájékoztatójában. Az újfajta képzés elindítását azzal indokolták, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

 

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép