Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ismét megrendezik ősszel a filmszemlét Lakiteleken
2015. március 2.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület szeptemberben rendezi meg a XV. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre augusztus 10-ig lehet beküldeni a nevezési lapokat és a filmeket – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hétfőn az MTI-vel.

A szeptember 21. és 23. között, a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezendő versenyen Gaál István, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező fényképész, operatőr emléke előtt tisztelgünk – mondta az Országgyűlés alelnöke.

A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi filmszemléinken nem szerepelt – tájékoztatott a pályázati feltételekről Lezsák Sándor.

A Lakiteleki Népfőiskola alapítója hozzátette: krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriájában lehet nevezni.

A filmszemle felhívása szerint, a krónika kategóriában helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor, és sport szerepelhet, maximum 26 perc időtartamban.

A korkép kategóriában, maximum 52 perces, településről készítette filmtanulmánnyal valamint filmszociográfiával, a művelődés kategóriában maximum 26 perces hungarikumokról, helyi értékekről készített filmmel lehet nevezni. A portréfilmek hossza is maximum 26 perc lehet.

A fikciós műsorok kategóriájában maximum 10 perces szórakoztató filmmel, animációs, rajz-és kísérleti filmmel lehet nevezni.

A filmszemlére Híradó tudósítás az Internetre címmel szerkesztett, maximum 3 perces videóval is lehet nevezni. Ezek a videók felkerülnek a Tudositok.hu oldalra és a legtöbb szavazattal jutalmazott videó kapja a Tudositok.hu 200 ezer forintos különdíját.

A versenyre nevezési díj nincs.

A zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép mestere.

Nevezési lap letölthető a Népfőiskola honlapjáról: www.lakitelek.hu/nepfoiskola, tájékoztatás a 76/549-047-es telefonszámon, vagy a nepfoiskola.nfhalozat@lakitelek.hu email címen kérhető.

(Forrás: MTI)


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép