HĂ­rek
Személyes
ÍrĂĄsok, interjĂșk
Orszåggyûlés
VĂĄlasztĂłkerĂŒlet
KĂ©ptĂĄr
ÉrdekessĂ©g
ElérhetÔség
Hírek, aktualitások
Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban
2016. november 16.

A „hungarikum” a magyarsĂĄg csĂșcsteljesĂ­tmĂ©nyĂ©t jelölĂ” gyĂ»jtĂ”fogalom, amely a magyarsĂĄgra jellemzĂ”, kiemelĂ©sre mĂ©ltĂł Ă©rtĂ©keket jelöli. Ezen Ă©rtĂ©kek közĂŒl hĂĄrom mutatkozott be a Kölcsey Kör 45. alkalommal megrendezett programjĂĄn a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban.

A rĂ©sztvevĂ”k közelebbrĂ”l is megismerhettĂ©k a KĂŒrt adatmentĂ©st, mint szellemi termĂ©ket, a Magyar VĂ©dĂ”nĂ”i SzolgĂĄlatot Ă©s a palackozott fröccsöt.

Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban

A Kölcsey Kör november 15-ei programjåt Horvåth Zsolt koråbbi orszåggyûlési képviselÔ, a hungarikum bizottsåg koordinåtora nyitotta meg, aki elmondta, hogy a hungarikum törvény alapja a tårsadalmi båzis, az alulról szervezÔdÔ kezdeményezés, és minden érték mögött egy közösség van.

Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban

LezsĂĄk SĂĄndor, a magyar orszĂĄggyĂ»lĂ©s alelnöke kiemelte: a hungarikumok közĂŒl szĂĄmĂĄra a legkedvesebb a vĂ©dĂ”nĂ”i szolgĂĄlat. „Ez egy olyan vilĂĄgszerte szinte egyedĂŒlĂĄllĂł szervezĂ”dĂ©s, amely az egĂ©szsĂ©ges gyermekekĂ©rt, csalĂĄdokĂ©rt dolgozik” – hangsĂșlyozta az orszĂĄggyĂ»lĂ©s alelnöke.

Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban

Mint elmondta nagyra becsĂŒli a KĂŒrt adatmentĂ©st, mint szellemi termĂ©ket is Ă©s rendkĂ­vĂŒli megoldĂĄsnak nevezte Vasuta GĂĄbor ötletĂ©t, amely szerint palackozni kell a tradicionĂĄlis magyar talĂĄlmĂĄnyt, a fröccsöt.

A KĂŒrt adatmentĂ©s Ă©rtĂ©kteremtĂ” erejĂ©nek lĂ©nyege az, hogy az elveszett, megsemmisĂŒlt szellemi alkotĂĄsok, kutatĂĄsi eredmĂ©nyek Ă©s pĂłtolhatatlan informĂĄciĂłk helyreĂĄllĂ­tĂĄsĂĄra alkalmas technolĂłgiĂĄval rendelkezik.

Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban

KĂŒrti SĂĄndor, a KÜRT Zrt. elnöke, tulajdonosa a jelenlĂ©vĂ”knek elmondta: az EgyesĂŒlt Államokban 2001. szeptember 11-Ă©n törtĂ©nt tragĂ©dia nyomĂĄn lettek vilĂĄgszerte ismertek Ă©s elismertek, hiszen akkor ingyenes adatmentĂ©st ajĂĄnlottĂĄk fel az Ă©rintetteknek .

CsordĂĄs Ágnes, a magyar vĂ©dĂ”nĂ”k egyesĂŒletĂ©nek elnöke kiemelte: Ă©ppen tavaly ĂŒnnepelte szĂĄzĂ©ves fennĂĄllĂĄsĂĄt a Magyar VĂ©dĂ”nĂ”i SzolgĂĄlat, amely immĂĄr hungarikum lett. 1915. jĂșnius 13-ĂĄn StefĂĄnia belga kirĂĄlyi hercegnĂ” vĂ©dnöksĂ©gĂ©vel megalakult Budapesten az „OrszĂĄgos StefĂĄnia SzövetsĂ©g az AnyĂĄk Ă©s CsecsemĂ”k VĂ©delmĂ©re" elnevezĂ©sĂ» szervezet.

Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban

A vĂ©dĂ”nĂ”i ellĂĄtĂĄs a vĂĄrandĂłs ĂĄllapottĂłl a gyermek 18 Ă©ves korĂĄig tart, szĂ©leskörĂ» tudĂĄs ĂĄll mögötte, Ă©s MagyarorszĂĄg teljes terĂŒletĂ©n jelen van, ezĂ©rt is lehetett hungarikum – hangsĂșlyozta az egyesĂŒlet elnöke.

Hungarikumok a PolgĂĄrok HĂĄzĂĄban

Vasuta GĂĄbor, a palackozott Vasuta fröccs lĂ©trehozĂłja arrĂłl beszĂ©lt, hogy milyen nehĂ©zsĂ©gekbe ĂŒtközött a fröccs palackozĂĄsa, mĂ­g Majoros JĂĄnos a frissĂ­tĂ” ital alkotĂłelemeit, illetve tulajdonsĂĄgait ismertette. Az est vĂ©gĂ©n a rĂ©sztvevĂ”k megkĂłstolhattĂĄk az Ă­zletes nedĂ»t.

jozsefvaros.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a NépfÔiskolån
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
FaluszépítÔ Tårsaskör XI. összejövetele
IdÔpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, MûvelÔdési håz
Zoboralja ÉrtĂ©kfeltĂĄrĂł KollĂ©gium ZĂĄrĂłkonferenciĂĄja
IdÔpont: 2019. december 14., 10 óra

HelyszĂ­n: PogrĂĄny, KultĂșrhĂĄz
KépviselÔi fogadóóra Kiskunfélegyhåzån
IdÔpont: 2019. december 13., 16 óra

HelyszĂ­n: PolgĂĄrmesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki NépfÔiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgåri Szövetség

Kereszténydemokrata Néppårt

Fidelitas

 

 


HĂ­rekSzemĂ©lyesÍrĂĄsok, interjĂșkOrszĂĄggyĂ»lĂ©sVĂĄlasztĂłkerĂŒletKĂ©ptĂĄrÉrdekessĂ©gElĂ©rhetĂ”sĂ©g
© LezsĂĄk SĂĄndor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p