Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
XVIII. Lakiteleki Filmszemle tervezett programja
2018. október 18.

Tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre 2018. november 13-16. között a Lakiteleki Filmszemle a Népfőiskolán. A Balázs Béla Stúdió emlékezetére meghirdetett szemle tervezett programja alább olvasható.


Avar kori aranytárgyak László Gyula rajzain
2018. október 15.

Puszták aranya – A nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatai és László Gyula honfoglalás korát bemutató grafikái címmel nyílt kiállítás a kápolnásnyéki Halász-kastélyban szombaton. Az avar kori, egyedülálló leletegyüttesből, valamint részletgazdag grafikákból álló tárlatot Lezsák Sándor, az Ország­gyűlés alelnöke nyitotta meg.


Csoóri Sándor emlékest Kolozsváron
2018. október 14.

2018. október 18-án 19 órakor Csoóri Sándor emlékestet szerveznek Kolozsváron. Az estet Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyitja meg. Csoóri Sándor verseit Császár Angéla és Rátóti Zoltán színművészek mondják el.


Lezsák Sándor felkérte Csányi Józsefet, hogy induljon újra a polgármesteri tisztségért
2018. október 12.

Közösségi oldalán cáfolta Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere azt a szóbeszédet, miszerint állami vállalat igazgatójaként, vagy államtitkárként folytatná pályafutását, s egyben bejelentette: ismét indul a polgármesteri címért. A hír kiemelkedő aktivitást váltott ki az világhálón, rámutatva, hogy a félegyháziak fokozott várakozása előzte meg a bejelentést.


Összeült és döntött a XVIII. Lakiteleki Filmszemle előzsűrije
2018. október 11.

A XVIII. Lakiteleki Filmszemlére hazai és határon túli alkotóktól 132 film érkezett. Az előzsűri a beküldött alkotásokat 2018. október 9-10. között értékelte Lakiteleken, a Népfőiskolán, melynek eredményeképpen 31 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába.


A Puszták Aranya címmel nyílik kiállítás Kápolnásnyéken
2018. október 10.

A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt 2018. október 13-án 11 órára a Puszták Aranya – a nagyszentmiklósi kincs hiteles másolatai és László Gyula, a Honfoglalás korát bemutató grafikái című kiállításának megnyitó ünnepségére a kápolnásnyéki Halász-kastélyba.


Megújult a rendőrség épülete Pálmonostorán
2018. október 9.

Harmincmillió forintos kormányzati támogatásból újult meg a rendőrség épülete Pálmonostorán. A felújított körzeti megbízotti irodát és a hozzá tartozó szolgálati lakást vasárnap ünnepélyes keretek között adták át.


Helyi értékeiket mutatták be a Mihály-napi vásáron
2018. október 8.

Helyi értékeit mutatta be a vasárnap megrendezett Mihály-napi sokadalom keretében Pálmonostora. – A helyi értéktár megújítása után nagy lendületet vett a pálmonostori értékek felkutatása és bemutatása. Büszkén mondhatom, hogy három értékünk – Szarvas Ferenc professzor munkássága, a Sárga major és a Péteri-tó – a megyei értéktárba is bekerült.


Zajlik a terepmunka a Nimród Parkban
2018. október 8.

A Lakitelek Népfőiskola kiemelt kormányzati beruházása keretében már javában zajlanak a Nimród Szabadidő és Tájpark kivitelezési munkái, melynek földmunkáit a napokban megtekintette Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.


Lezsák Sándorral egyeztettek a Fidelitas kiskunfélegyházi vezetői
2018. október 7.

Október 7-én délelőtt Lezsák Sándor országgyűlési képviselő meghívására a Lakitelek Népfőiskolára látogattak a Fidelitas kiskunfélegyházi szervezetének vezetői, akikkel áttekintették a választókerületi teendőket, a Fidelitas és a szövetséges szervezetek közötti kapcsolatokat.


Találkozó Mukusheva Raushangul kazah műfordítóval
2018. október 7.

Lezsák Sándor az Országházban találkozott Mukusheva Raushangul kazah műfordítóval, aki Szegeden oktat, és évek óta segíti a Lakitelek Népfőiskola munkáját. A jövőben is számítunk tudására, szakértelmére.


Zajlik a lakiteleki római katolikus plébánia felújításának előkészítése
2018. október 6.

Október 4-én, csütörtökön este Lezsák Sándor országgyűlési képviselő is részt vett a lakiteleki római katolikus egyháztanács összejövetelén. Lezsák Sándor az egyháztanács tiszteletbeli elnökeként egyeztetett a tagokkal a plébánia felújítási munkálatairól.

Következő oldal
Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép