HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Herényizmus

 

Herényi Károly frakcióvezetõ egy ügyesnek hitt mozdulattal kizárta az Antall-kormány néhány miniszterét, illetve államtitkárát az MDF parlamenti képviselõcsoportjából, miután hírét vette, hogy a pénteki frakcióülésen le fogják váltani õt frakcióvezetõi posztjáról. Mégpedig azért, mert képviselõtársainak zöme elveszítette a frakcióvezetõbe ölt bizalmát.


Herényi Károly elõbb beleborzongott a hírbe, majd miután felmérte a bizalomvesztés következményeit (lásd Medgyessy esetét az SZDSZ-szel), csütörtökön csütörtököt mondott józan ítélõképessége is. És megírta néhány soros levelét a Ház elnökének, miszerint öt MDF-es honatyát kizárt a frakcióból. Tekintve, hogy Dávid Ibolya, az Orbán-kormány igazságügy-minisztere napok óta hallgat megbokrosodott frakcióvezetõjének torgyáni idõket idézõ magánakciójáról, azt kell gondolnunk, hogy az antalli örökséget amúgy verbálisan õrzõ-védõ elnök asszonynak nincs ellenére Herényi Károly csikicsukis malmozása a párt szellemi vezéralakjaival, sõt hihetjük azt is, hogy nagyon is kedvét leli a frakcióvezetõ frappáns - szmsz-, sõt házszabályellenes - megoldásában.


A kizártak, Balsai István, Horváth Balázs, Font Sándor, Kelemen András és Szászfalvi László az MDF rendszerváltoztató szellemiségét õrzõ, következetes politikusoknak számítanak. Bûnük ha van, csupán annyi, hogy nem osztják, sõt a nyilvánosság elõtt hangosan vitatják Dávid Ibolya utóbbi idõkben képviselt politikáját. A vitatott politika lényeges eleme, hogy miközben igyekszik volt szövetségesét, a Fideszt a szocialistákkal közös korrupciós mutyi gyanújába keverni, aközben a majdani jobboldali kormányzati koalíciós partner mezében tetszeleg, megtévesztve, sõt becsapva a maradék MDF-es választókat. Vigyázó szemeit már régóta a leszakadó MSZP-s és SZDSZ-es szavazókra veti úgy, hogy a reménybeli szavazóbázisnak megfelelõ szakértõkkel, média-tanácsadókkal, pártholdudvarba befogadott, általunk liberálisnak ismert nagyvállalkozókkal fûzi egyre szorosabbra a köteléket.


Az elnök asszony nem akarja észrevenni, hogy újdonsült barátainak a célja csupán annyi, hogy 4,9 százalékos párttá züllesszék a Fideszrõl leválasztott MDF-et, avagy a balliberális oldal teljes lejáratódása esetén Dávid Ibolya asszisztálása mellett bekebelezzék a pártot.


Az európai parlamenti választási siker után érthetetlen az MDF kisgazdásodása. Ahelyett, hogy a párt erõsítésén munkálkodnának, ahelyett, hogy folytatnák szerintünk helyes és következetes politikájukat például az iraki háború ügyében, saját maguk igyekszenek gyengíteni a pártot. A korrupció gyanújába információink szerint eddig nem keveredett, felkészült politikusok kizárásával öncsonkítást hajtanának végre a párton a csekély fajsúlyú Herényi Károly eszközként való felhasználásával. Pedig nagy szükség lenne egy erõs, magabiztos MDF-re, amely bölcs és tapasztalt, Antall József szellemiségét õrzõ és azt számon kérõ koalíciós partnerként ellenõrizhetné a Fideszt, hogy a következõ kormány ne tévessze el a helyes irányt.


Sajnálatos, hogy a Dávid Ibolya vezetése alatt álló MDF-ben egyre kevesebben látják ma már ezt a lehetséges koalíciós partnert a jobboldalon. Szomorú, hogy ugyanakkor egyre többen ismerik fel benne - különösen így, kormányválság idején - a potenciális partnert a baloldalon. Akiknek az MDF bekebelezése a ki nem mondott céljuk, azok Herényi Károly mutatványa láttán a héten elégedetten dõlhettek hátra.


Korai volt az öröm, ugyanis tegnap az utóbbi hónapokban az MSZP vidéki szervezeteihez kísértetiesen hasonlatos módon megdolgozott pártban kisebbségi támogatással bíró, ám a parlamenti frakcióban többségben lévõ Lakitelek munkacsoport leváltotta frakcióvezetõi posztjáról Herényi Károlyt, és a helyére megválasztotta Font Sándort. És várhatóan elkezdõdik a jogi hercehurca két volt igazságügy-miniszter közremûködésével, ami a párt felmorzsolásához vezethet.


Torkos Matild
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p