Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Három napra bárki katona lehetett
2016. június 6.

Több ezren látogattak ki a hétvégén a III. HMFestre, hogy átéljék a hamisítatlan military életérzést. Az Országos Hadikultúra és Military Fesztiválnak ezúttal a kunszállási Somogyi Lovas Szabadidő Központ adott otthont.

A háromnapos katonai fesztiválon a család minden tagja találhatott kedvére való programot. Sőt a bátrabbak besorozhatták magukat katonának, így a rendezvény ideje alatt testközelből is megismerhették a különböző történelmi korok katonáinak életét.

A HMFest hivatalos megnyitója szombaton délelőtt ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött. Az esemény díszvendége Lezsák Sándor országgyűlési képviselő volt. A fesztivál látogatói több száz program közül válogathattak. Részesei lehettek többek között II. világháborús, élethű csatajelenetnek, de láthattak több mint száz felújított katonai járművet is. Köztük tankokat, tüzérségi, páncélozott és kétéltű járműveket, kerékpárokat, motorokat, híradós és haszongépjárműveket, illetve egy Gripen vadászrepülőt is, amely a nézők felett átrepülve a megnyitó vendégeit köszöntötte.

Három napra bárki katona lehetett

A hagyományőrző csoportok ezer év hadi történetéből nyújtottak ízelítőt. Bemutatták, milyen volt az élet távol a laktanyákban, a frontvonalakon és a csatatereken. Ugyanakkor a látogatókat külön erre az eseményre felépült airsoft bázis várta élethű fegyverekkel és szituációs lőgyakorlatokkal. Az ország különböző tájairól érkeztek az RC modellezők, hogy ismét felvonultassák modelljeiket és persze látványos bemutatókat is tartottak.

A látogatók különböző előadásokon bővíthették a katonaélettel kapcsolatos ismereteiket. Hallhattak például a 100 éves harckocsigyártás fejlődéséről, vagy a magyar-német-orosz hadisírgondozásról. A gyerekeket military vidámpark is várta, de katonai járművekre is felülhettek. Akik pedig nosztalgiára vágytak, azok este tábortűz és muzsikaszó mellett eleveníthették fel sorkatonai élményeiket.

Szöveg és fotó: Vajda Piroska

(Forrás: Baon.hu)


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép