Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Falugondnokok országos találkozója Lakiteleken
2016. október 15.

A Lakiteleki Népfőiskolán rendezték meg idén az országos falugondnok találkozót. A rendezvény által fel szeretnék hívni a figyelmet a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fontosságára, a kisfalvak, a tanyák és a vidék ügyére.

A találkozó megnyitóján Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a vendégeket, köszönetét fejezte ki a falu- és tanyagondnokoknak, hogy segítenek, és sokszor támaszt nyújtanak a rászorulóknak. Lezsák Sándor elmondta, hogy a falu- és tanyagondnokság egyedülálló szolgáltatási forma, szinte hungarikum. Olyan munka ez, amelynek segítségével a társadalom vérkeringésében tarthatóak a kistelepülések, hogy az ott élő emberek is hozzájuthassanak a vidékfejlesztési és szociális, valamint egészségügyi, munkaügyi és közművelődési ellátásokhoz, szolgáltatásokhoz.

Falugondnokok országos találkozója Lakiteleken

Dr. Szabó Mátyás, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztési főosztályának főosztályvezetője elmondta, hogy a tanyagondnoki szolgálat fejlesztése továbbra is a Földművelésügyi Minisztérium fejlesztési programjának jelentős szakmai és pénzügyi részét adja. Előadásában erről a programról beszélt a megjelenteknek. Hangsúlyozta: A Földművelésügyi Minisztérium rendkívül fontosnak tartja a tanyasi életmód fenntartását és a tanyás életvitelnek a megmaradását.

Falugondnokok országos találkozója Lakiteleken

Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára a tanyafejlesztési program problémáiról, annak megoldásairól beszélt, és arra kérte a megjelent tanyagondnokokat, hogy a pályázatokkal kapcsolatban, legyenek segítségül, és tájékoztassák a tanyákon élőket azokról a lehetőségekről, amelyekkel jobbíthatnak életkörülményeiken. A helyettes államtiktár azt is elmondta, hogy munkatársaival közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy a segítség mindenkihez eljusson.

Falugondnokok országos találkozója Lakiteleken

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke beszédében elmondta, hogy az emberi kapcsolat az, ami életünket tartósan meghatározza. „Az emberi kapcsolat pedig az, ami jórészt a vidéki közösségekben élő embereknél Önökön múlik. Önökön múlik az, hogy milyen életmódot, milyen meghallgattatást találnak azok az egyszerű emberek, akiknek sokszor nincsen másra szükségük, mint, hogy meghallgassák őket.“ - mondta Rideg László.

A kétnapos rendezvénysorozat alatt a résztvevők közösen megvitathatták a falu- és tanyagondnoki szolgáltatás területén jelentkező problémákat, lehetőségeket, eszközöket.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban.

 


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép