Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Értékőrzők tanácskoztak a múzeumban
2015. június 25.

Kiskunfélegyháza és vonzáskörzete értékőrzői tanácskoztak Kiskunfélegyházán a Kiskun Múzeumban június 22-én. Az összejövetelen polgármesterek és a helyi-, valamint a megyei értéktár bizottságok képviselői számoltak be eddigi tapasztalataikról, további terveikről.

A fórumon Fekete Beatrix elmondta, hogy a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a 3. Hungarikum pályázaton nyert támogatást arra, hogy megszervezze a régiós tapasztalatcserét. Ennek köszönhető, hogy a helyi értékek gyűjtésével, őrzésével foglalkozó közösségeknek a tanácskozáson egy módszertani kiadványt tudtak átadni. „Aki a múltba néz, a jövőbe néz” címet viselő füzet útmutatót nyújt a települési értéktárak kialakításának, gondozásának módszereiről, a gyűjtemények felépítéséről, valamint ennek a munkának a jogszabályi hátteréről.

Értékőrzők tanácskoztak a múzeumban

Az egyesület titkára arról is beszámolt, hogy Kiskunfélegyházán 2013-ban alakult meg a Helyi Értéktár Bizottság. Az eddigi gyűjtésnek köszönhetően a város 49 dokumentált helyi értékkel rendelkezik, melyek közül számos érték már a megyei értéktárban is szerepel. A gyűjtőmunka folytatódik. Idén a Kiskun Múzeum nyári tábora is ehhez a témakörhöz kapcsolódik. Ősszel egy 100 oldalas színes értékgyűjteményt jelentetnek meg, amelyben helyet kapnak a környékbeli települések is – tette hozzá.

Csányi József polgármester a tanácskozás résztvevőit köszöntve elmondta: büszkeség töltötte el, amikor az elmúlt héten a választókerület polgármestereinek tanácskozásán Lezsák Sándor országgyűlési képviselő – akinek szívügye a hungarikumok gondozása – Kiskunfélegyházát példaként említette a helyi értékek gyűjtése, gondozása miatt. Köszönet ezért a Helyi Értéktár Bizottság tagjainak. Örömhírrel is szolgált a polgármester, amikor arról számolt be, hogy a napokban kapta meg azt a levelet, amelyben arról értesítették, hogy a városból elküldött javaslatok alapján újabb 9 értékkel gyarapodott a megyei értéktár. Ez azt mutatja, hogy olyan értékeink vannak, amelyek nem csak helyben érdekesek és fontosak.

s-r

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép