Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv
2017. december 5.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a kiadványt, amely a Kunság értékeit tárja az olvasók elé december 2-án, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Kunság I. Kollégium, amelynek kutatási anyagát tartalmazza feldolgozva ez a könyv DVD melléklettel a Lakitelek Népfőiskola értékfeltáró programja keretében valósult meg.

Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola elnöke beszédében elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt álmodta meg ezt az egész Kárpát-medencére kiterjedő szociológiai felmérést, amelynek ez most a 20. állomása.

Három évvel ezelőtt kezdődött el a tényleges munka, és 17 külhoni kollégiumra került sor, amely mind-mind összegyűjtötte az egy tájegységben található magyar értékeket, egyúttal számba vette magukat az értékőrzőket, a hagyományápoló embereket is. Ezekről mindig megjelent egy hasonló kiadvány is könyv formájában, majd a belföldi Kisvárda és Vasvár kollégiumok után elérkezett a Kunság I. Kollégiumnak is az ideje.

Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv

Lezsák Sándor kiemelte, hogy a hallgatóság soraiban helyet foglaló polgármesterek, értékfeltárók és mesteremberek mind nagyon közel állnak hozzá, több éves, évtizedes barátság köti őket össze. Megköszönte mindenkinek a kiadvány elkészítésében végzett munkáját, így munkatársának, Lenkei Róbertnek a kollégium megszervezését és lebonyolítását.

Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója, a Kunság I. Kollégium szakmai vezetője a sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy sikerült egy átfogó képet alkotni a homokhátság és a Tisza-völgyi táj lakóiról és az itt található természeti értékekről. Az értékfeltáró munkában 13 felsőoktatási intézmény hallgatói, tanárai, öt középiskola és civil szervezetek képviselői vettek részt. Az értékfeltárók 2017 tavaszán és nyarán egy-egy hétig járták a Kunság egyes településeit és az általuk összegyűjtött értékek és értékőrzők kerültek be ebbe a kiadványba.

Elkészült a Kunság értékeit bemutató könyv

Csongrád-Borkos, Gátér, Kiskunfélegyháza, Kunszállás, Lakitelek, Nyárlőrinc, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszakécske, Tiszaug és Városföld életéről, hagyományairól gyűjtöttek adatokat a kollégium résztvevői.

A sajtótájékoztatót követően ajándékpéldányt kaptak a kiadvány elkészítésében közreműködők.

Félegyházi Közlöny

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép