Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Elindult az 1,3 milliárdos beruházás a kórházban
2015. szeptember 8.

Megkezdődött a félegyházi kórházban a mintegy 1,3 milliárd forintos TIOP beruházás, amelynek keretében megújul két műtő az egynapos sebészet beindításához, 20 sebészeti postoperatív ágy és 12 ágyas nappali kórház működésének a feltételei teremtődnek meg, és felépül egy új épület, ahol a járóbeteg szakrendelők kapnak helyet.

Így végre az orvos-beteg találkozások és a betegek várakozása is kulturált környezetben, európai körülmények között történhet Kiskunfélegyházán.

Megújul az endoszkópia, külön részt kap a pszichoterápia, a tüdőgondozó, kiépül a digitális röntgen, és létrejön az úgynevezett teleradiológia és telepatológia is. A hozzáépítéssel a sürgősségi betegellátáshoz szükséges vizsgáló és fektetők is megépülnek egy nagy átriumos rendszerű váróval együtt, ahol betegfogadó pult várja majd a betegeket.

Elindult az 1,3 milliárdos beruházás a kórházban

Dr. Körtvélyessy András igazgató hangsúlyozta: minden előkészületet megtesznek annak érdekében, hogy a betegellátás zökkenőmentes legyen az építkezés, kivitelezés hónapjaiban is. A szeptember elsején megkezdett, és várhatóan öt hónapig tartó munkálatok idejére ideiglenesen új helyre költöznek a szakrendelések.

A gasztroenterológia és a belgyógyászat a harmadik emeleten, a régi műtőkből átalakított rendelőkben fogadja a betegeket. A sebészet és a sürgősségi fogadó a földszintről az első emeletre, a nőgyógyászat helyére kerül, a nőgyógyászat pedig a harmadik elemeltre költözik. A nagy forgalmat bonyolító vérvételi labort a bőrgyógyászat helyére, az első emeletre költöztetik. A bőrgyógyászat és az onkológia ugyancsak a harmadik emeleten kap helyet, míg a pszichiátria az új épület alagsorában. A költöztetés szeptember 18-án, péntekig folyamatosan történik.

A kórház régi főbejáratát már lezárták, és a Liszt Ferenc utca felől alakítottak ki új portát, illetve autósbejárót. A gyalogosok a kórházi patikával szembeni bejáratot használhatják, míg a mozgáskorlátozottak számára megnyitották az új szárny felőli kiskaput. A változásokról irányító táblák is tájékoztatják a betegeket.

Elindult az 1,3 milliárdos beruházás a kórházban

Az új épületbe várhatóan tavasszal költöznek vissza a megszokott szakrendelések. Akkorra megteremtődnek a feltételei az egynapos sebészeti ellátásnak is, aminek működését két új műtő és húsz sebészeti ágy segíti majd. Lesz 12 ágyas belgyógyászati nappali kórház is. Mindennek köszönhetően bizonyos kisebb – szemészeti, ortopédiai, nőgyógyászati, lágyéksérv, plasztikai – műtétek helyben is elérhetőek lesznek a félegyházi betegek számára.

Ugyan a sikeres TIOP-pályázat támogatási szerződésére még két évvel ezelőtt rákerült a szerződők kézjegye, a fejlesztés tényleges megindítása adminisztrációs okokból napjainkig húzódott. Csányi József polgármester Lezsák Sándor országgyűlési képviselővel közösen több ízben tárgyalt a szakminisztériummal, közbenjárva a város számára oly fontos beruházás megindítása érdekében. A polgármester lapunknak elmondta: a mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztéssel nem ér véget Kiskunfélegyházán az egészségügyi ellátás színvonalának javítása, a térség országgyűlési képviselőjével közösen további eredmények elérésén dolgoznak a város és a környező települések betegeinek érdekében.

Tóth Timea

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép