Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Csepreghy: nem a problémákat kell importálni
2017. november 11.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs országjárás újabb állomásán, Bugacon Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tartott lakossági fórumot.

Zsúfolásig telt érdeklődőkkel csütörtökön este a helyi művelődési ház, ahol a házigazda Szabó László polgármester köszöntője után Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekben a napokban sorsfordító időket élünk. Olyan történelmi időszakot, amikor eldől Európa és benne hazánk sorsa. Olyan időket, amikor szükség van veszélytudatra. Nem ideges, görcsös kapkodásra, hanem egészséges veszélytudatra, amikor az ember képes megtalálni az adott helyzetben a követendő utat.

Csepreghy Nándor arról beszélt, hogy az Európát befolyásoló legfontosabb kérdés ma a migráció, annak a kérdésnek az eldöntése, hogy milyen Európá­ban szeretnénk élni a következő években, évtizedekben.

Csepreghy: nem a problémákat kell importálni

– Magyarország gazdasági eredményei ma adottak ahhoz, hogy valóban megléphessük azt a jóléti fordulatot, amelyre a társadalom régóta vár. A kérdés az, hogy ezt kockáztatjuk-e azzal, hogy olyan problémákat veszünk a nyakunkba, amelyek nem itt keletkeztek. Az a kérdés, hogy ezeket a problémákat importáljuk-e Európába, vagy megpróbáljuk a megoldásokat exportálni oda, ahol a probléma gyökre van. A magyar kormány arra törekszik, esküjéhez hűen, minden körülmények között a magyar emberek szolgálatát tekintse elsődlegesnek. A konzultáció azt a célt szolgálja, hogy megtudjuk, mit gondolnak a migráció­ról az emberek. Ez olyan visszajelzés, amely megköti a kormány kezét azokban a küzdelmekben, amelyeket Brüsszelben folytat – fogalmazott az államtitkár.

Csepreghy: nem a problémákat kell importálni

– Az országot járva azt látom, hogy az érdeklődés meghaladja a korábbi konzultációkét. Mindez azt mutatja, hogy az emberek valóban fontosnak tartják, hogy elmondják a véleményüket arról, hogy kivel, milyen formában szeretnének együtt élni. A kormánynak határozott az elképzelése, de ez csak akkor lesz kivitelezhető, ha egyezik a magyar emberek akaratával. Az eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy most ez a kettő összecseng egymással – tette hozzá Csepreghy Nándor.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép