Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Csepreghy: nem a problémákat kell importálni
2017. november 11.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs országjárás újabb állomásán, Bugacon Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tartott lakossági fórumot.

Zsúfolásig telt érdeklődőkkel csütörtökön este a helyi művelődési ház, ahol a házigazda Szabó László polgármester köszöntője után Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ezekben a napokban sorsfordító időket élünk. Olyan történelmi időszakot, amikor eldől Európa és benne hazánk sorsa. Olyan időket, amikor szükség van veszélytudatra. Nem ideges, görcsös kapkodásra, hanem egészséges veszélytudatra, amikor az ember képes megtalálni az adott helyzetben a követendő utat.

Csepreghy Nándor arról beszélt, hogy az Európát befolyásoló legfontosabb kérdés ma a migráció, annak a kérdésnek az eldöntése, hogy milyen Európá­ban szeretnénk élni a következő években, évtizedekben.

Csepreghy: nem a problémákat kell importálni

– Magyarország gazdasági eredményei ma adottak ahhoz, hogy valóban megléphessük azt a jóléti fordulatot, amelyre a társadalom régóta vár. A kérdés az, hogy ezt kockáztatjuk-e azzal, hogy olyan problémákat veszünk a nyakunkba, amelyek nem itt keletkeztek. Az a kérdés, hogy ezeket a problémákat importáljuk-e Európába, vagy megpróbáljuk a megoldásokat exportálni oda, ahol a probléma gyökre van. A magyar kormány arra törekszik, esküjéhez hűen, minden körülmények között a magyar emberek szolgálatát tekintse elsődlegesnek. A konzultáció azt a célt szolgálja, hogy megtudjuk, mit gondolnak a migráció­ról az emberek. Ez olyan visszajelzés, amely megköti a kormány kezét azokban a küzdelmekben, amelyeket Brüsszelben folytat – fogalmazott az államtitkár.

Csepreghy: nem a problémákat kell importálni

– Az országot járva azt látom, hogy az érdeklődés meghaladja a korábbi konzultációkét. Mindez azt mutatja, hogy az emberek valóban fontosnak tartják, hogy elmondják a véleményüket arról, hogy kivel, milyen formában szeretnének együtt élni. A kormánynak határozott az elképzelése, de ez csak akkor lesz kivitelezhető, ha egyezik a magyar emberek akaratával. Az eddigi tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy most ez a kettő összecseng egymással – tette hozzá Csepreghy Nándor.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép