HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Hírek, aktualitások
Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban
2017. május 6.

Május 6-án a Móra Ferenc Gimnázium végzõs diákjai is elhagyták az iskola védõ, ódon falait, s a hétfõi érettségi vizsgák után megkezdik a nagybetûs életet. Azonban idén nem csak a ballagó diákok búcsúztak, hanem a már 19 éve ballagókat búcsúztató Rosta Ferenc igazgató úr is elköszönt.

A gimnázium ballagó ünnepségének mindig hangsúlyos része a végzõsöknek szóló ballagó beszéd, amely életre szóló tanácsokkal látja el az útrakelõket. Rosta Ferenc igazgató úr mindig felelõsséggel válogatta össze a tarisznyába kerülõ gondolatokat, amelyek az élet értékein alapulnak, és ebben az értékválságos idõszakban is kapaszkodóul szolgálhatnak. Az iskola vezetõje mindezt úgy igyekszik átadni, hogy - amint mondta -, az okostelefonokat szünet nélkül nyomkodó mai fiatalokat is elérje.

– Ha majd a bankettrõl felállva kiléptek a csillagfényes éjszakába, rájöttök, hogy visszavonhatatlanul és örökre vége a középiskolás éveiteknek. A nagykorúság határán alig túljutva megtapasztalod a felnõtté válás legkegyetlenebb ajándékát, a döntés szabadságát. Kegyetlen, mert vele együtt megkaptad a felelõsséget is, akár akartad, akár nem – emelte ki az igazgató, majd a mai rohanó világgal kapcsolatban hozzátette: – Ahhoz hogy megláthasd a lényeget, le kell lassítanod, sõt néha meg kell állnod, különösen az útkeresztezõdéseknél. Abban a csendben meg tudod nyitni a füledet a bölcsességnek, a szívedet az okosságnak. Mert az emberek szívébõl hiányzik a csend, helyette haraggal, és gyûlölettel van tele.

Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban

Beszédét pedig Böjte Csaba szavaival zárta: – Ha népünket, családodat, közösségeidet fel akarjátok emelni, akkor sok szeretetet, törõdést, figyelmet kell befektetni az emberi kapcsolatokba. Csak ez az egyetlen út, amely kivezethet bennünket a krízisbõl, a morális és anyagi válságból. Ne féljetek a holnaptól, ne hagyjátok, hogy a mindent beszennyezni akaró gonosz, Isten legszebb ajándékát, a holnapba vetett hitünket elorozza tõletek – köszönt el a ballagókra is Isten áldását kérve a nyugdíjba vonuló intézményvezetõ.

Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban

A leköszönõ igazgatót Kása Zsuzsanna a kecskeméti Tankerületi Központ szaktanácsadója, és Lezsák Sándor országgyûlési képviselõ, az országgyûlés alelnöke is elbúcsúztatta, aki Rosta Ferenc hivatásának eredményeit összegezve elmondta: minden emberben van tehetség, minden diákban van valami, amit csak õ egyedül tud igazán kibontani, csak megfelelõ környezet kell hozzá. Nincs tehetségtelen diák, csak tehetségtelen pedagógus, és tehetségtelen politikus, vagy politika, amely nem képes alkalmas környezetet teremteni a diáknak.

felegyhazikozlony.eu

További fotóink ide kattintva megtekinthetõk a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p