HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Hírek, aktualitások
Az önkéntes tûzoltóságok fejlesztése kiemelten fontos feladat
2017. március 6.

Negyedszer rendeztek Hagyományõrzõ Tûzoltó Konferenciát a hétvégén, a rendezvénynek a Lakitelek Népfõiskola adott otthont. – Az élet egyik kulcsszava a biztonság. A biztonság kulcsszava pedig a veszélytudat. Megkülönböztetünk egészséges, nemzeti veszélytudatot, illetve közösségi és egyéni veszélytudatot.

Különösen fontosnak tartom, hogy a gyerekekben mielõbb kialakuljon az egészséges egyéni veszélytudat. Ebben a szülõk és a pedagógusok mellett nagy szerepük van a mostani konferencia résztvevõinek is – fogalmazott köszöntõjében Lezsák Sándor házigazda. A népfõiskola kurátora azt is fontosnak tartja, hogy a Lakiteleki Népfõiskola támogassa és szolgálja a tûzoltó egyesületeket.

Dr. Farkasinszki Lóránt tûzoltó ezredes, megyei igazgató mérföldkõnek tartja a konferenciát. – Fontosnak tartom, hogy a hagyományõrzés gondolata tovább erõsödjön a megyében. A tûzoltók ereje a közösségben rejlik. A legfontosabb ismérvünk, hogy olyan közösség vagyunk, amely egyaránt tesz a lakosokért és egymásért. Közös bennünk a cél, az indíttatás, közös a hagyományunk és a kultúránk. Azért tartom az egyik legfontosabb feladatnak a hagyományaink õrzését, mert olyan alapérték, amibõl tovább lehet lépni. A jelen korban csak akkor tudunk megfelelni a kihívásoknak, ha tudjuk, hogy honnan jöttünk – hangsúlyozta az ezredes.

Az önkéntes tûzoltóságok fejlesztése kiemelten fontos feladat

– Ha körülnézünk a népfõiskolán, mindenhonnan a közösség erõsítése, a hagyományõrzés tekint vissza ránk. Úgy gondolom, hogy a tûzoltóságon belül is nagyon fontos a hagyományõrzés és a közösség összetartása – mondta elõadásában Dobson Tibor tûzoltó dandártábornok, a Magyar Tûzoltószövetség elnöke.

Költséghatékony védelem

Dobson Tibor szerint szervezetük felfelé ívelõ pályán halad, amiben különösen nagy szerepük van az önkéntes tûzoltóságoknak. A hazánkban mûködõ 767 önkéntes egyesület fejlesztése és gyarapítása az egyik legfontosabb feladat. Az önkéntes tûzoltóságok mûködtetése ugyanis a legköltséghatékonyabb megoldás a települések védelmére. Ebben az állam is partner. Ezt bizonyítja, hogy tavaly mintegy 600 millió forinttal támogatta a szövetség mûködését. A dandártábornok arról is beszélt, hogy 2020-ban lesz a szövetség 150 éven éves. Arra törekszenek, hogy egy zökkenõmentesen mûködõ szövetséget alkossanak, amit jó szívvel adhatnak át a fiataloknak.

baon.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p