Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Az ökológiai gazdálkodás helyzete és jövője a Homokhátságon
2014. február 18.

A szakmai előadásokra azzal a céllal hívtuk el a tanyán gazdálkodókat, az ökológiai gazdálkodásban résztvevőket, hogy tájékoztatást kapjanak az ágazat aktuális kérdéseiről, a Nemzeti Ökológiai Gazdálkodási Akciótervről, a 2015-től várható új agrártámogatási rendszerről, valamint a Homokhátság kedvezőtlen adottságú talajviszonyainak javítási lehetőségeiről.

A rendezvényt megnyitotta és levezette Dene Orsolya, a Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

Az ökológiai gazdálkodás helyzete és jövője a Homokhátságon

Köszöntőt mondott Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és beszélt a lakiteleki Népfőiskola vállalt feladatairól a tanyán gazdálkodók segítésére. Kiemelte az élő kapcsolatok fontosságát az itt élőkkel éppúgy, mint a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózaton belül mindenütt.

A Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, dr. Viski József a Tanyafejlesztési Program elmúlt 3 évének eredményeit és a Nemzeti Akcióterv az Ökológiai Gazdálkodás Fejlesztéséért cselekvési program legfontosabb feladatait mutatta be.

Hódi Ágota, a NAKVI Monitoring és Tervezési Osztály vezetője a 2014-2020-as időszakban várható fejlődésről, Az ökológiai gazdálkodás az új Vidékfejlesztési Programban címmel tartott rövid előadást, majd felvázolta az új támogatási rendszert és annak eszközeit.

Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKI) ügyvezetője a magyarországi fenntartható mezőgazdaság, kertészet és élelmiszeripar tudományos alapokra helyezett, hosszú távú fejlesztését kihangsúlyozva beszélt az ökológiai mezőgazdaság hazai kutatás-fejlesztéséről, mint ágazatfejlesztési súlypontról.

A Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért és a Kárpát-medencei Ökogazdálkodók Szövetségének elnöke, dr. Solti Gábor a homoktalajok javításáról, elsősorban az alginit (földtani képződmény) alkalmazásáról tartotta meg előadását.

Végezetül kérdések, hozzászólások hangzottak el. Az előadók válaszai után a rendezvényt Lezsák Sándor zárta azzal, hogy a Népfőiskola Alapítvány a jövőben is, ahogyan eddig is nagyon fontosnak tartja és tesz azért, hogy a tanyán élők körülményeinek a helyszínen való felmérése (Tanyakollégium I-II.) a tanyás térségek megújításának komplex programját csiszolni, finomítani tudja.

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép