Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Az erőt adó remény szimbóluma
2015. október 17.

Egészen a Tiéd! - címmel rendeztek emlékkonferenciát pénteken városunkban a városháza dísztermében. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke arról beszélt, hogy Szent II. János Pál pápa az erőt adó remény szimbóluma volt.

A Szent II. János Pál Emlékkonferenciának helyt adó kecskeméti városháza díszteremben a zene nyitotta meg az előadások sorát. A meghívott vendégek, világi és egyházi személyiségek Karol Wojtyla életéről és a világra gyakorolt hatásáról beszéltek. A konferencia előtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a résztvevőket. Azt mondta, II. János Pál rendkívüli erővel, kisugárzással hat az emberekre. Sokan Jézus Krisztust, rajta keresztül az isteni közvetlenséget látták benne. Mindig jósággal, segítően fordult az emberekhez. megkülönböztetett figyelmet fordított a család, a házasság értékeire. Arra, hogy a fiataloknak az örömhírt, az élet evangéliumát kell hirdetni. A résztvevők mindannyian egyet értettek abban, hogy II. János Pál sok tekintetben úttörőnek számított. Talán kevesen tudják, hogy az ő kezdeményezésére indult a vatikáni tévécsatorna, mert belátta, hogy a média segíthet terjeszteni Isten igéjét.

Az erőt adó remény szimbóluma

„A lehető legtermészetesebben megnyilvánult a kamerák, az újságírók, a rádió mikrofonok előtt. Úgy evangelizált, hogy élte a hitét, a legnagyobb önbizalommal tárgyalt a világ vezetőivel, akiket mind megindított II. János Pál egyéniségének mélysége ezért lehetett ős sikeres kommunikátor” – mondta Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöke.

Mindannyiunk számára példakép lehet II. János Pál pápa élete és munkássága, a belőle nyert erő pedig átsegíthet a mindennapok nehézségein- hangsúlyozta Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke előadásában. Kiemelte II. János Pál nem csak a hit hanem a politika területén is meghatározó személyiség volt, aki még a legnehezebb történelmi időkben is vigaszt jelentett.

„Ezekben az időkben, a szentatya derűs arca biztonságot, erőt adott. Hitet abban, hogy a sorsfordító történelmi helyszínek, a pesti Corvin köz, a prágai Vencel tér, a gdanski hajógyár, erőforrása lehet a változásoknak” – fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érseke arról beszélt, hogy a pápa az erőt adó remény szimbóluma volt.

„Az ő személyes varázsa megmutatkozott abban, hogy az atyaságot képviselte a világ felé, hogy járt körül, mint egy jó atya. A reményt, mert az a sok pesszimista jóslat, ami benne van ebben a világban másképp nem élhető túl, ha él bennünk az a remény, amit II. János Pál pápa hirdetett és egészen haláláig megélt” – hangsúlyozta Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke.

Mint mondta II. János Pál megválasztásával egy új időszak kezdődött a katolikus egyházban. Érdemei elévülhetetlenek, hiszen sikerült a gyakorlatba is átültetnie a II. Vatikáni Zsinat törekvéseit. Lévai Jánosnétól a konferenciát szervező Egyházügyi Munkacsoport vezetőjétől megtudtuk a konferencia célja, hogy városunkban erősödjék a keresztény hit. Elmondta, 2016-ban Teréz anyára, a szeretet misszionáriusára emlékeznek majd.

(Forrás: KecskemétiTv.hu)

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép