Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Átadták a belül is megújult egészségházat Orgoványon
2018. december 19.

Kedden tartották az immár belülről is teljesen megújult orgoványi egészségház átadó ünnepségét, ami egyben a település egészségügyének történetét feldolgozó könyv bemutatója is volt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a külsejében felújított egészségházat tavaly októberben adták át. Az akkori munkálatok az épület külső szigetelését, a nyílászáró-cserét és a teljes körű fűtés-korszerűsítést foglalták magukban. A felújítás második ütemében az épület belsejét varázsolták újjá. A munkálatok megkezdése előtt a Molnár Gergely utcai régi orvosi rendelőbe költöztették át az orvosi eszközöket, ahol a felújítás négy hónapja alatt ideiglenesen folyt a helyi betegellátás, valamint a védőnői szolgálat és a vérvételi labor is ott működött.

A villamos hálózat felújítása mellett (mely magában foglalja a riasztórendszer kiépítését is) új burkolatokat és festést kapott az épületbelső. A szellőzőrendszert is korszerűsítették és klimatizálták a helyiségeket. Új orvosi eszközökkel is gazdagodott az egészségház, több mint másfél millió forint értékben, és kialakítottak egy új fogorvosi rendelőt is. Az önkormányzat ezzel járult hozzá a két orvosi és védőnői szolgálat működéséhez. Az új eszközöket az orvosi és a védőnői szolgálat igényeit figyelembe véve szerezte be az önkormányzat. A védőnők munkáját ezentúl új csecsemőmérleg, a hallásvizsgálathoz használt szűrő-audiométer és a látásvizsgálathoz alkalmazott tábla segíti. A felújítás csak az egészségügyet szolgáló helyiségeket érintette, az épület felső szintjén található szolgálati lakásokat nem. A beruházás mintegy 30 millió forintba került, melyből 26 millió forintot pályázati forrásból fedeztek, az önkormányzati önerő csaknem négymillió forint volt.

Átadták a belül is megújult egészségházat Orgoványon

Az ünnepélyes megnyitónak a művelődési ház adott otthont, melyen Gál Szilvia, Orgovány polgármestere köszöntötte a vendégeket. – Mai alkalmunk egy rendkívüli mérföldkő településünk életében, hiszen egyszerre örülhetünk annak, hogy egészségházunk belülről is megújult és elkészült egy olyan jelentős dokumentum, ami Orgovány egészségügyi szemelvényeit gyűjti egy kötetbe – mondta Gál Szilvia. A polgármester elmondta, hogy egy évvel ezelőtt már megtapasztalták, hogy milyen nehézségekkel jár az egészségház költöztetése, de megsegítette a település lakóit az időszak türelemmel viselésében az a tudat, hogy a beruházás az esztétikai javulás mellett a szolgáltatások színvonalát is emelni fogja. Ezt követően Gál Szilvia dr. Gubacsi László Szemelvények Orgovány Egészségügye Történetéből című művét méltatta, melynek bemutatóját a megnyitó keretében tartották. Korábban már bemutattuk Gubacsi Lászlót könyvét, melyben a szerző évtizedes kutatómunkájából 1799-től 2018-ig mutatja be a helyi egészségügy történetét, levéltári forrásokra és testületi jegyzőkönyvekre támaszkodva. A művet a szerző magánkiadásban adta ki és két példányt az orgoványi könyvtár részére is felajánlott. Gubacsi László maga is hosszú évekig volt háziorvos Orgoványon, azonban az akkori körülmények meg sem közelítették a maiakat.

Átadták a belül is megújult egészségházat Orgoványon

Ezt követően Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket. Lezsák Sándor felelevenítette emlékeit Gubacsi Lászlóval való megismerkedéséről, majd az orgoványi egészségügy helyzetét méltatta. – Orgovány rászolgált mai helyzetére, melyért keményen, szívósan megdolgozott, hiszen mindannyiunknak legfontosabb az egészség – nem csak fizikai, de a lelki egészség. A lelki egészséghez kell egy jó önkormányzat, iskola, jó lelkész és plébános, vagyis emberi közösség. Ettől lesz bizalom az orvosban, a gyógyításban. A hit rendkívül erős forrása a gyógyulásnak – mondta Lezsák Sándor.

A köszöntők közötti ünnepi műsorról az egyházak, az általános iskolások és a Karakterek Színjátszócsoport tagjai gondoskodtak Gellért Imréné rendezésében. Az ünnepség zárásaként a vendégek bejárták a megújult egészségház tereit.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép