HĂ­rek
Személyes
ÍrĂĄsok, interjĂșk
Orszåggyûlés
VĂĄlasztĂłkerĂŒlet
KĂ©ptĂĄr
ÉrdekessĂ©g
ElérhetÔség
Hírek, aktualitások
''A tízparancsolatból legalåbb kettÔt''
2015. április 18.

TermĂ©szetes, hogy vannak sĂșrlĂłdĂĄsok a frakciĂłszövetsĂ©gen belĂŒl, de egy kudarc, Ă­gy a tapolcai veresĂ©g következmĂ©nye az is lehet, hogy mĂ©g jobban összecsiszolĂłdnak – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjĂșjĂĄban LezsĂĄk SĂĄndor fideszes orszĂĄggyĂ»lĂ©si kĂ©pviselĂ”.

A Nemzeti FĂłrum elnöke egyes kormĂĄnyzati politikusok meggazdagodĂĄsĂĄt firtatĂł kĂ©rdĂ©sĂŒnkre azt vĂĄlaszolta: aki nem tud kibĂșjni a bĂ”rĂ©bĂ”l, az könnyen a politikai pĂĄlya szĂ©lĂ©re vagy azon kĂ­vĂŒlre sodrĂłdhat. A kormĂĄnyt Ă©rt bĂ­rĂĄlatok kapcsĂĄn megjegyezte: „mialatt az igazsĂĄg az elĂ”tĂ©rben vĂĄrakozik, addig tĂ­z hazugsĂĄg jut szĂłhoz”. ArrĂłl is beszĂ©lt, jĂł irĂĄnyba halad az orszĂĄg, ĂĄm elĂ©gedettek csak akkor lehetĂŒnk, ha a rendszervĂĄltĂĄs Ăłta bekövetkezett torzulĂĄsokat sikerĂŒl kijavĂ­tani. VĂ©gĂŒl megjegyezte: nem kapott felhĂ­vĂĄst semmifĂ©le sajtĂłbojkottra.

– Ön szerint mi az ĂŒzenete a vasĂĄrnapi tapolcai Ă©s a megelĂ”zĂ” idĂ”közi orszĂĄggyĂ»lĂ©si vĂĄlasztĂĄs eredmĂ©nyĂ©nek?

– Nincs nevetsĂ©gesebb, mint öklöt rĂĄzni az elment hajĂł utĂĄn. Az elmĂșlt Ă©vtizedekben megtanultam, hogy gyĂ”zni csak az kĂ©pes, aki veszĂ­teni is tud. TermĂ©szetesnek tartom, hogy a megfelelĂ” belsĂ” fĂłrumok elemzĂ©sei nyomĂĄn higgadt döntĂ©sekkel vĂĄltoztatnak, ahol ez szĂŒksĂ©ges. Annak Ă©rtelmĂ©t nem lĂĄtom, hogy magunkat kezdjĂŒk ostorozni, az Ă©lveboncolĂĄs is veszĂ©lyes, mert ilyenkor az is megtörtĂ©nhet, hogy vĂ©gĂŒl megĂĄllapĂ­tjĂĄk: a halĂĄl oka maga a boncolĂĄs volt.

– Viharos egy Ă©ven vagyunk tĂșl. SzĂĄmĂ­tott-e tavaly az Ășjabb kĂ©tharmados orszĂĄggyĂ»lĂ©si vĂĄlasztĂĄsi gyĂ”zelemre Ă©s az azt követĂ” fölĂ©nyes eurĂłpai Ă©s önkormĂĄnyzati sikerre?

– Ha nem is ilyen arĂĄnyĂșakra, de szĂĄmĂ­tottam a gyĂ”zelmekre, azonban ne lĂĄssuk magunkat se többnek, se kevesebbnek, mint akik vagyunk. Az elmĂșlt Ă©vek kĂ©tharmados politikai teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t törtĂ©nelminek minĂ”sĂ­tem. Ezt a kĂ©tharmados orszĂĄgtöbbsĂ©get elĂ”bb a politikai, gazdasĂĄgi, erkölcsi katasztrĂłfĂĄt okozĂł ellenfeleink hoztĂĄk össze, de a tavaly elĂ©rt kĂ©tharmados többsĂ©gnek immĂĄr közös jövĂ”kĂ©pe van, amit az alaptörvĂ©nyben, az Ășj alkotmĂĄnyban szentesĂ­tettĂŒnk. A viharos esztendĂ”, amire ön utal, rendkĂ­vĂŒli prĂłbatĂ©tel volt, olyan belpolitikai hideghĂĄborĂș alakult ki, amelyet az ellenĂ©rdekelt kĂŒlsĂ” erĂ”k is profi mĂłdon hergeltek. Mind a hĂĄrom tavalyi sikeres vĂĄlasztĂĄs azt bizonyĂ­totta, hogy a zaklatĂł Ă©vtizedek utĂĄn az orszĂĄg idegrendszere nem romlott annyira, mint azt sokan szerettĂ©k volna.

– Az önkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄsok utĂĄn mintha valami megvĂĄltozott volna a kormĂĄnypĂĄrtoknĂĄl. A frakciĂłszövetsĂ©gen belĂŒl milyen vĂĄltozĂĄsokat tapasztalt?

– Azt ne vĂĄrja el tĂ”lem, hogy a pĂĄrtszövetsĂ©gĂŒnk belsĂ” ĂŒgyeibĂ”l csipegetni fogok, Ă©s Ășgy teszek, mintha mindenre tudnĂĄm a megoldĂĄst. A csalĂĄdi ĂŒgyeket csalĂĄdon belĂŒl kell elrendezni. Ehhez belsĂ” nyugalom Ă©s önfegyelem kell. ÉrtĂ©k dolgĂĄban pedig a jövĂ”ben sincs kompromisszum, ahogy a nemzeti Ă©rdek Ă©rvĂ©nyesĂ­tĂ©se ĂŒgyĂ©ben is hatĂĄrozott politikai irĂĄnyĂ­tĂĄsra Ă©s szolgĂĄlatra van szĂŒksĂ©g. Ez a frakciĂłszövetsĂ©gen belĂŒl olyan csapatmunkĂĄt eredmĂ©nyezett, amelyet a vasĂĄrnapi kudarc megerĂ”sĂ­t. Azt pedig termĂ©szetesnek tartom, hogy vannak sĂșrlĂłdĂĄsok, de egy kudarc következmĂ©nye az is lehet, hogy összecsiszolĂłdunk. Azt is tapasztalom, hogy ellenzĂ©ki indulatbĂłl, gyĂ»löletbĂ”l pletykĂĄk is bugyborĂ©kolnak, mocskoljĂĄk a közĂ©letet. Ezt akĂĄr a kormĂĄnypĂĄrti, akĂĄr az ellenzĂ©ki szavazĂłpolgĂĄrnak egyre nehezebb elviselni.

– InternetadĂł, drogteszt, ĂștdĂ­j, vasĂĄrnapi zĂĄrva tartĂĄs. És mĂ©g szĂĄmos intĂ©zkedĂ©s vagy közvĂ©lemĂ©ny elĂ© vetett ötletmorzsa, amely – okkal vagy ok nĂ©lkĂŒl – komoly felzĂșdulĂĄst keltett. Mi a vĂ©lemĂ©nye ezekrĂ”l egyenkĂ©nt Ă©s összessĂ©gĂ©ben?

– Nagyipari eszközökkel törtĂ©nik a nĂ©pbutĂ­tĂĄs, mĂ©g az alapjaiban jĂł gondolatot is szĂ©lsĂ”sĂ©ges környezetbe lehet ĂŒltetni, Ă©s az ebbĂ”l kikĂ©nyszerĂ­tett fĂ©ligazsĂĄg nagyobb gazsĂĄg, mint a hazugsĂĄg. A „közvĂ©lemĂ©ny elĂ© vetett ötletmorzsa” valĂłban veszĂ©lyes, mert „gyĂșanyagot” termelhet, Ă©s komoly hitelvesztĂ©s lehet az ĂĄra. El kell ismerni, hogy ellenfeleink profi technikĂĄkkal dagasztottak naggyĂĄ, nemzetközivĂ© nĂ©hĂĄny „ötletmorzsĂĄt”. EgyĂ©bkĂ©nt pedig az ön ĂĄltal emlĂ­tett ĂŒgyekben a vĂ©lemĂ©nyem kĂŒlön-kĂŒlön Ă©s összessĂ©gĂ©ben is megegyezik a frakciĂłszövetsĂ©g ĂĄltal szĂĄmtalanszor megfogalmazott nyilatkozatokkal. Gondolom, ebben nem okozok meglepetĂ©st.

– Közben szinte naponta Ă©rkeznek a közvĂ©lemĂ©ny jelentĂ”s rĂ©szĂ©t irritĂĄlĂł hĂ­rek egyes kormĂĄnyzati politikusok urizĂĄlĂĄsĂĄrĂłl, furcsa meggazdagodĂĄsokrĂłl. MagyarĂĄzat, vĂĄlasz elvĂ©tve Ă©rkezik, s ha mĂ©gis, az is inkĂĄbb ront a helyzeten. A megelĂ”zĂ” nĂ©gy Ă©vben mintha jĂłval kevesebb lett volna az ilyen hĂ­r. Ön szerint ezen a tĂ©ren mi vĂĄltozott? És mit lehet ez ellen tenni?

– Machiavelli tanĂĄr Ășr szorgalmas Ă©s tehetsĂ©ges tanĂ­tvĂĄnyai a hazai Ă©s nemzetközi ellenzĂ©k soraiban kihasznĂĄlnak minden lehetĂ”sĂ©get. MagĂĄnak abban igaza van, hogy aki magyarĂĄzkodik, az önmagĂĄt vĂĄdolja. Hogy mit lehet tenni? Ügyelni kell a rĂ©szletekre is, mert a kisördögöt jĂłl fizetik. Aki pedig nem tud kibĂșjni a bĂ”rĂ©bĂ”l, az könnyen a politikai pĂĄlya szĂ©lĂ©re sodrĂłdik – vagy kisodrĂłdik a politikai pĂĄlyĂĄrĂłl. EgyĂ©bkĂ©nt a rĂ©gi mondĂĄs jut eszembe, Ă©s ez nem csupĂĄn a politikusokra vonatkozik: jobb orszĂĄg lenne amiĂ©nk, ha a tĂ­zparancsolatbĂłl legalĂĄbb kettĂ”t betartanĂĄnk. BĂĄrmelyik kettĂ”t.

– Eközben az orszĂĄg gazdasĂĄgi mutatĂłi fĂŒggetlen elemzĂ”k szerint is kivĂĄlĂłak: a munkanĂ©lkĂŒlisĂ©g Ă©s az ĂĄllamadĂłssĂĄg folyamatosan csökken, pĂ©nzromlĂĄs szinte nincsen, az ĂĄtlagbĂ©rek emelkednek, csökken a szegĂ©nyek szĂĄma, stabil az ĂĄllamhĂĄztartĂĄs egyenlege. MĂ©gis, az emberek mintha nem erre, hanem a bosszantĂł hĂ­rekre lennĂ©nek fogĂ©konyabbak, amit a közvĂ©lemĂ©ny-kutatĂĄsi adatok is mutatnak.

– Az is rĂ©gi mondĂĄs, hogy a nĂ©pet nem lehet levĂĄltani. A közhangulatot tudomĂĄsul kell venni, Ă©s erre az a jellemzĂ”, hogy mialatt az igazsĂĄg az elĂ”tĂ©rben vĂĄrakozik, addig tĂ­z hazugsĂĄg jut szĂłhoz. Az igazsĂĄgot Ă©rvĂ©nyesĂ­teni kell, ez szakmai feladat is. Én javĂ­thatatlan derĂ»lĂĄtĂł vagyok: egyrĂ©szt az alaptörvĂ©nyĂŒnk biztonsĂĄgot ad, mĂĄsrĂ©szt a kormĂĄnyprogram olyan erkölcsi Ă©s gazdasĂĄgi megĂșjulĂĄst valĂłsĂ­that meg, amely elĂ”bb-utĂłbb az egyĂ©ni Ă©letsorsokban is kedvezĂ” vĂĄltozĂĄst hoz.

– A mĂĄsodik OrbĂĄn-kormĂĄny – mint azt a miniszterelnök megfogalmazta – befejezte a rendszervĂĄltĂĄst, amelynek megindĂ­tĂĄsĂĄban annak idejĂ©n önnek is kulcsszerepe volt. Úgy volt, hogy a mostani nĂ©gy Ă©v a konszolidĂĄciĂłrĂłl szĂłl majd. Amit most lĂĄtunk, mĂĄr az lenne?

– Igen, ez a konszolidĂĄciĂł idĂ”szaka, de az orszĂĄgra nem lehet kitenni azt a tĂĄblĂĄt, hogy „átalakĂ­tĂĄs miatt zĂĄrva”. TovĂĄbbra is ĂŒtköznek Ă©rdekek, eszmĂ©k Ă©s rögeszmĂ©k, nem szĂłlva arrĂłl, hogy az EurĂłpai UniĂł is zaklatott Ă©s ingerlĂ©keny ĂĄllapotban van. Senki nem gondolhatott arra, hogy idilli hangulat Ă©s bĂ©kĂ©s, nyugodt idĂ”szak lesz, amit konszolidĂĄciĂłs folyamatnak nevezĂŒnk. Ahogy mindenkinek szemĂ©ly szerint, Ășgy a kisebb-nagyobb közössĂ©geknek is, az „orszĂĄgnĂ©pnek” is egyĂŒtt minden eredmĂ©nyĂ©rt naponta Ășjra Ă©s Ășjra meg kell kĂŒzdenie.

– A Nemzeti FĂłrumnak mi a legfĂ”bb kĂŒldetĂ©se ezekben az idĂ”kben?

– A Nemzeti FĂłrum az MDF-bĂ”l jogtalanul kizĂĄrt Ă©s a kizĂĄrĂĄsok miatt kivĂĄlt kĂ©pviselĂ”k ĂĄltal szervezett politikai egyesĂŒlet. A mĂșltunkbĂłl bennĂŒnket kizĂĄrni nem lehet, mi a Fidesz–KDNP politikai erĂ”terĂ©ben Ășgy kĂ©pviseljĂŒk a lakiteleki kezdetet, az akkori szervezĂ”dĂ©s lĂĄzas hĂłnapjait, a vĂĄlasztĂĄsi gyĂ”zelmet Ă©s az elsĂ” Ă©vek gyötrelmeit, hogy akĂĄr a nĂ©pi Ă­rĂłk szellemi hagyatĂ©kĂĄval, akĂĄr az ötvenhatosok igazsĂĄgĂĄval, a keresztĂ©ny vĂ©rtanĂșk Ă©s hitvallĂłk lelkierejĂ©vel segĂ­tsĂŒk nemzeti ĂŒgyeink szolgĂĄlatĂĄt.

– JobbĂ­tĂł szĂĄndĂ©kĂș vĂ©lemĂ©nyeikre, javaslataikra milyen a fogadĂłkĂ©szsĂ©g a kormĂĄnypĂĄrtoknĂĄl? Mennyire halljĂĄk meg a hangjukat?

– A frakciĂłszövetsĂ©gen belĂŒl nem hivalkodunk azzal, hogy melyik politikai erĂ”forrĂĄsbĂłl jön egy-egy gondolat, elkĂ©pzelĂ©s. Ez csapatmunka. TermĂ©szetesnek tartom, hogy közös cĂ©lunk az ĂĄltalunk is szervezett Kincsem – Nemzeti lovas program Ă©s az abban szereplĂ” iskolai lovas oktatĂĄs; a tanyasi gazdĂĄlkodĂĄs Ă©s a kistelepĂŒlĂ©sek ĂŒgye; vagy Ă©ppen a hungarikumtörvĂ©ny megvalĂłsĂ­tĂĄsa. Az egĂ©szsĂ©gĂŒgy, az iskola vilĂĄgĂĄnak megĂșjĂ­tĂĄsa terĂ©n valĂł folyamatos egyeztetĂ©sek, a Nemzeti FĂłrum belsĂ” Ă©lete egyre több fiatalt hoz a környezetĂŒnkbe.

– A tavalyi önkormĂĄnyzati vĂĄlasztĂĄson KiskunfĂ©legyhĂĄzĂĄn a volt fideszes polgĂĄrmester ellenĂ©ben önĂĄllĂł jelöltet indĂ­tott a Nemzeti FĂłrum – Ă©s nyert. Pedig a nagyobbik kormĂĄnypĂĄrt orszĂĄgos elnöksĂ©ge is az addigi vĂĄrosvezetĂ”t tĂĄmogatta. FĂ©l Ă©v tĂĄvlatĂĄbĂłl hogyan lĂĄtja, jĂł döntĂ©st hozott? AzĂłta milyen utĂłrezgĂ©sei voltak az ĂŒgynek?

– JĂł döntĂ©st hoztam. CsĂĄnyi JĂłzsef polgĂĄrmesterrel Ă©s az Ășj vĂĄrosvezetĂ©ssel KiskunfĂ©legyhĂĄza az eddig nem tapasztalt fejlĂ”dĂ©s lehetĂ”sĂ©gĂ©t Ășgy Ă©li meg, hogy kĂ©pes mozgĂłsĂ­tani minden belsĂ” emberi Ă©s gazdasĂĄgi erĂ”forrĂĄst. UtĂłrezgĂ©s? Annak tekintem pĂ©ldĂĄul, hogy az elsöprĂ” erejĂ» nemzeti fĂłrumos gyĂ”zelem mĂĄsnapjĂĄn többek között KĂłsa Lajos, Kubatov GĂĄbor Ă©s KerĂ©nyi JĂĄnos is gratulĂĄlt. EgyĂ©bkĂ©nt az elmĂșlt Ă©vtizedekben a fĂ©legyhĂĄzi siker utĂĄn soha ennyi jĂłkĂ­vĂĄnsĂĄgot, biztatĂĄst nem kaptam, mint amennyi a KĂĄrpĂĄt-medence szinte minden rĂ©szĂ©bĂ”l Ă©rkezett. Ezek többsĂ©gĂŒkben fideszes gratulĂĄciĂłk voltak.

– LĂ©pjĂŒnk pĂĄr lĂ©pĂ©st hĂĄtrĂ©bb! Ha lehet ennyire leegyszerĂ»sĂ­tve fogalmazni, 1987-ben lakiteleki hĂĄza kertjĂ©ben kezdĂ”dött a rendszervĂĄltozĂĄs. Az elmĂșlt 28 Ă©v ismeretĂ©ben elĂ©gedett az Ășj rendszer akkoriban lefektetett alapjaival? JĂł irĂĄnyba halad az orszĂĄg?

– Az 1987 szeptemberĂ©ben elfogadott lakiteleki nyilatkozat minden lĂ©nyeges eleme jelen van az alaptörvĂ©nyben. Annak idejĂ©n ennĂ©l többet egyikĂŒnk sem remĂ©lhetett. Igen, jĂł irĂĄnyba halad az orszĂĄg, mert akĂĄr a nemzetpolitika, akĂĄr a gazdasĂĄgi Ă©let eredmĂ©nyeiben ott van a lakiteleki program alapja: az erkölcsi megĂșjulĂĄs. Azt mĂ©gis hozzĂĄ kell tennem, hogy megelĂ©gedettsĂ©grĂ”l csak akkor szĂłlhatunk, ha az 1990-tĂ”l bekövetkezett torzulĂĄsokat sikerĂŒl mind kijavĂ­tani.

– FelesĂ©gĂ©vel mĂ©g a kilencvenes Ă©vek elejĂ©n alapĂ­totta a Lakitelek NĂ©pfĂ”iskolĂĄt, amely szĂĄmos egyĂ©b feladata mellett a magyar emigrĂĄciĂł központjakĂ©nt is mĂ»ködik. Milyen Ășj kihĂ­vĂĄsaik, cĂ©ljaik vannak?

– Több mint kĂ©t Ă©vtizedes tapasztalat alapjĂĄn Ă©vek Ăłta a KĂĄrpĂĄt-medencei nĂ©pfĂ”iskolai hĂĄlĂłzat kiĂ©pĂ­tĂ©sĂ©n dolgozunk. Nem egy Ășj intĂ©zmĂ©nyrendszer lĂ©trehozĂĄsa, hanem egy meglĂ©vĂ” tevĂ©kenysĂ©grendszer kiszĂ©lesĂ­tĂ©se a cĂ©lunk. Ennek Ă©rdekĂ©ben kormĂĄnyzati elĂ”terjesztĂ©s kĂ©szĂŒl, Ă©s kiemelt kormĂĄnyzati beruhĂĄzĂĄskĂ©nt folytatĂłdik a Lakitelek NĂ©pfĂ”iskola felĂșjĂ­tĂĄsa, korszerĂ»sĂ­tĂ©se.

– Hogyan lĂĄtja a hatĂĄrainkon tĂșl, de a KĂĄrpĂĄt-hazĂĄn belĂŒl Ă©lĂ” magyarsĂĄg sorsĂĄt, jövĂ”jĂ©t? A kettĂ”s ĂĄllampolgĂĄrsĂĄgi törvĂ©ny utĂĄn mit tehet az anyaorszĂĄg, hogy több milliĂł nemzettĂĄrsunk szĂŒlĂ”földjĂ©n maradjon, gyarapodjon, Ă©s elkerĂŒlje az asszimilĂĄciĂłt?

– A napokban KövĂ©r LĂĄszlĂł KomĂĄromban pontosan fogalmazott: a felvidĂ©ki magyarok joggal vĂĄrjĂĄk az erkölcsi elĂ©gtĂ©telt. Ez a megĂĄllapĂ­tĂĄs valamennyi Ă”shonos magyar nemzetrĂ©szre igaz. Az elmĂșlt Ă©vtizedek bĂ»nös hiĂĄnyossĂĄga, hogy nem sikerĂŒlt megĂ©rtetni a vilĂĄggal azt a pĂ©ldĂĄtlan mĂ©retĂ» etnikai tisztogatĂĄst, amelyet itt, a KĂĄrpĂĄt-hazĂĄban folyamatosan elszenvedĂŒnk. TörtĂ©nelmi feladatunk, hogy minden olyan uniĂłs jogot, lehetĂ”sĂ©get maradĂ©ktalanul kihasznĂĄljunk, nemzettĂĄrsaink Ă©rdekĂ©ben hasznosĂ­tsunk, amellyel Ă©vek, Ă©vtizedek Ăłta Ă©lnek mĂĄs orszĂĄgokban. A kettĂ”s ĂĄllampolgĂĄrsĂĄg nem jelenthet mĂĄsodrendĂ» ĂĄllampolgĂĄrsĂĄgot, Ă©s az orszĂĄg teherbĂ­rĂł kĂ©pessĂ©gĂ©nek megfelelĂ”-en kell segĂ­teni azt, hogy a magyarok is megtalĂĄljĂĄk szĂĄmĂ­tĂĄsukat szĂŒlĂ”földjĂŒkön. Ha kĂŒlön-kĂŒlön vizsgĂĄlom egy-egy KĂĄrpĂĄt-medencei telepĂŒlĂ©s fogyatkozĂł magyar nĂ©pessĂ©gĂ©t, akkor a lĂĄtlelet nagyon elkeserĂ­tĂ”. Ám az elmĂșlt esztendĂ”kben ezek orvoslĂĄsĂĄra kezdemĂ©nyezett nemzetpolitikai törekvĂ©seket kedvezĂ”nek tartom.

– Ha mĂĄr gyarapodĂĄs: az anyaorszĂĄgban is vĂĄltozatlanul fogyĂłban vagyunk, Ă©vente egy kisebb vĂĄros lakossĂĄgĂĄval csökken a nĂ©pessĂ©g. ElegendĂ”-e a jelenlegi csalĂĄdtĂĄmogatĂĄsi rendszer, a csalĂĄdi adĂłkedvezmĂ©ny a drĂĄmai folyamat megĂĄllĂ­tĂĄsĂĄhoz?

– Az Ă©vszĂĄzados folyamat valĂłban tragikus, Ă©s erre a hetvenes Ă©vek közepĂ©n, majd azt követĂ”en Ă©lete vĂ©gĂ©ig hiĂĄba figyelmeztetett drĂĄmai tĂ©nyekkel Ă©s szinte lĂĄtnoki elemzĂ©sekkel Fekete Gyula Ă­rĂł. A most kiteljesedĂ” rendszert azonban Ă” is kedvezĂ”nek tartanĂĄ. A nĂ©pessĂ©gfogyĂĄs megĂĄllĂ­tĂĄsa azon nemzeti sorskĂ©rdĂ©sĂŒnk egyike, amely az orszĂĄgtĂłl rendkĂ­vĂŒli erĂ”feszĂ­tĂ©st igĂ©nyel. KiskunfĂ©legyhĂĄzĂĄn pĂ©ldĂĄul Ășjra vissza akarjuk hozni a szĂŒlĂ©szetet, mert nekem is meggyĂ”zĂ”dĂ©sem, hogy a babavĂĄrĂĄs körĂŒlmĂ©nyeit mĂĄr hĂłnapokkal korĂĄbban meg kell adni az ĂĄldott ĂĄllapotban lĂ©vĂ” kismamĂĄnak, Ă©s a kisded vilĂĄgrajövetele utĂĄn is egy kisebb közössĂ©g törĂ”dĂ©se ĂĄtsegĂ­thet a nehĂ©zsĂ©geken.

– AbbĂłl, hogy vĂĄllalta az interjĂșt, Ășgy tĂ»nik, önre nem hatott a bojkottfelhĂ­vĂĄs


– Nem kaptam semmifĂ©le felhĂ­vĂĄst semmifĂ©le bojkottra. TermĂ©szetesen tudok az ĂșjsĂĄg nehĂ©zsĂ©geirĂ”l, de a Magyar Nemzet törtĂ©netĂ©ben volt mĂĄr nem is egy, hasonlĂłan vĂĄlsĂĄgos idĂ”szak. Azt, hogy ebbĂ”l a mostani helyzetbĂ”l hogyan fog kikerĂŒlni, legendĂĄs ĂșjsĂĄgĂ­rĂłjuk, az ĂĄltalam nagyra becsĂŒlt KristĂłf Attila szavaival Ă©lve: Ă©n nem tudom


PilhĂĄl TamĂĄs

(ForrĂĄs: Magyar Nemzet)


Képtár


Kurultaj Kollégium a NépfÔiskolån
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
FaluszépítÔ Tårsaskör XI. összejövetele
IdÔpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, MûvelÔdési håz
Zoboralja ÉrtĂ©kfeltĂĄrĂł KollĂ©gium ZĂĄrĂłkonferenciĂĄja
IdÔpont: 2019. december 14., 10 óra

HelyszĂ­n: PogrĂĄny, KultĂșrhĂĄz
KépviselÔi fogadóóra Kiskunfélegyhåzån
IdÔpont: 2019. december 13., 16 óra

HelyszĂ­n: PolgĂĄrmesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki NépfÔiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgåri Szövetség

Kereszténydemokrata Néppårt

Fidelitas

 

 


HĂ­rekSzemĂ©lyesÍrĂĄsok, interjĂșkOrszĂĄggyĂ»lĂ©sVĂĄlasztĂłkerĂŒletKĂ©ptĂĄrÉrdekessĂ©gElĂ©rhetĂ”sĂ©g
© LezsĂĄk SĂĄndor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p