Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat
2017. szeptember 5.

Hétfő délután ünnepélyesen felavatták Izsák új általános iskoláját, amelyben immár mind a nyolc osztály együtt tanulhat. Az épület a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokat rejti magában, amelyben minden a diákok ismeretszerzését segíti elő. A beruházás csaknem egy évig tartott és mintegy négy és fél milliárd forintból valósult meg.

A 8500 négyzetméteres épület két emelete bőséges helyet nyújt mind a nyolc évfolyamnak és a tanári karnak is. Az iskola a térség egyik legmodernebb oktatási intézménye.

Az avatáson Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a tanárokat, diákokat és a meghívott vendégeket. – Várostörténeti jelentőségű eseményen köszöntöm önöket. Az első szó itt a köszöneté lehet. Mindenekelőtt köszönetet mondunk a magyar kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, hogy döntésükkel és anyagi támogatásukkal lehetővé tették egy, a kornak megfelelő modern iskolaépület létrehozását. Az építés és beruházás költségeit nemzeti kormányunk vállalta, de az épület és a berendezés önkormányzatunk tulajdona – köszönte meg a polgármester a beruházás támogatóinak segítségét, és hozzátette: köszönet illeti Lázár János miniszter urat, aki javaslatot tett egy szakértői felmérésre, ami egy új épületet javasolt. És köszönettel szólok Lezsák Sándor úrhoz, aki végig támogatta a projektet.

Ezt követően Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Lezsák Sándor a forma és a tartalom összhangjának fontosságát hangsúlyozta: azt kívánom ennek az iskolának, hogy a szellemisége maradjon a régi. Mert amit az elmúlt évtizedekben a szülők, nagyszülők és a pedagógusok megteremtettek, a szellemisége, nemzeti elkötelezettsége és erkölcsisége, a tudás átadásának képessége maradjon a régi. A tartalom és a forma egysége a fontos. Eddig meg volt a tartalom, a forma változik, korszerűbb lett és adott most új lehetőséget – illette elismerő szavakkal a tanítók, tanárok munkáját Lezsák Sándor és kiemelte: nincs tehetségtelen gyerek, csak tehetségtelen politika, ami nem tud megfelelő esélyeket teremteni. Az izsáki iskola pedig egy tehetséges politika eredménye.

A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat

Beszédet tartott dr. Solti Péter, a Klik elnöke, aki Balog Zoltán miniszter nevében köszöntötte a jelenlévőket, és az izsáki pedagógusok munkáját méltatta. – Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a sportra és rendre kiváló eredményt értek el az utóbbi években. Ki kell emelni a művészeti oktatást, amely jövőre ünnepli negyedszázados évfordulóját – mondta az elnök, majd a gyerekekhez intézte szavait: – Birtokba vehetitek ezt a csodálatos épületet, annak minden lehetőségével. Szükség van azonban tanáraitokra is ahhoz, hogy képességetekkel tarisznyáitokban neki vág­hassatok a középiskola kihívásainak.

A beszédek között az iskola tanulóinak művészi pro­dukcióit és az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes előadásait élvezhették a jelenlévők, majd a település plébánosa és lelkésze megáldotta az épületet.

 

Hétfőn kezdődik a tanítás

A héten a végső simítások zajlanak, elhelyezik a padokat, székeket és eszközöket az osztálytermekben, addig úgynevezett tanításmentes iskolai foglalkozáson vesznek részt a diákok. A tanítás jövő héten hétfőn elkezdődik.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
Kampányfórum rendezvény - Hőgyész
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép