Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A magyar kultúra napja és a hungarikumok
2014. január 22.

Minden hungarikum sikertörténet, és mind a nemzet, mind a külföld számára minőséget, értéket jelent - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen szerdán a Parlamentben.

Minden hungarikum története olyan sikertörténet, amely egyfelől az egész nemzet számára minőséget jelent, és ami ezért összeköt mindannyiunkat. Másfelől olyan sikertörténet, ami a külföld számára is értéket jelenthet, a magyar látásmód, gondolkodás, ízlés sikerét - fejtette ki Kövér László.

A házelnök szerint a hungarikumok olyan teljesítmények, "amelyeken keresztül mi magyarok kerestük és keressük a boldogulásunkat, nemcsak nagyszerű dolgok, hanem arról is beszélnek, hogy milyenek is vagyunk mi magyarok".

Hozzátette: "erősen hisszük, hogy minden hungarikum olyan sikertörténet, amelynek még nem jutottunk a végére, sőt abban bízunk, hogy igazi diadalmenetük a világ számára és idehaza is csak ezután kezdődik igazából".

Véleménye szerint ahhoz, hogy ez valóban így legyen, nagyon sok ember bölcs, ügyes, kitartó munkájára, és legfőképpen közös munkájára van szükség. Leszögezte, hogy ebben a munkában, amely nemzeti ügy, mindig lehet számítani az Országgyűlés munkájára, amely a hungarikum törvény megalkotásával eddig is kivette részét ebből.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy a hungarikumok valóban a nemzet összetartozásának a jelképei, és emlékeztetett, hogy az Országgyűlés ellenszavazat nélkül fogadta el a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvényt 2012. április 2-án.

Ezek a páratlan értékek ezentúl hivatalosan is viselhetik a kitüntető címet, továbbá megpályázhatják a hivatalos hungarikumvédjegy használatát, amely belföldön és külföldön egyaránt tudatosítja azt az értéktöbbletet, amelyet a védjeggyel ellátott termékek hordoznak - mondta az államtitkár.

Emlékeztetett, hogy a Hungarikumok Gyűjteménye jelenleg 25 kimagasló értéket őriz. Hozzátette, hogy a további hungarikumok felkutatása, összegyűjtése nemzetegyesítő munka, amelybe a földkerekség bármely pontján bekapcsolódhatnak a magyarok.

Az államtitkár szerint a Kárpát-medence természeti gazdagsága ma is táptalajt ad ahhoz, hogy tovább gyarapodjon a magyarság kincseinek tárháza.

A magyar kultúra napja és a hungarikumok

(Forrás: MTI)


(Forrás: EchoTV)


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép