Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A kerékpárúton nem kell félni a szabálytalanul közlekedő autóktól
2015. november 21.

- Nem a szalagátvágás a munka, hanem ami mögötte van, ezért tisztelet és elismerés jár azoknak, akik a kerékpárutat megálmodták, megtervezték, a költségeket előteremtették, végül pedig kivitelezték – fogalmazott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő Kiskunfélegyháza új kerékpárútjának ünnepélyes átadásán pénteken.

Az önkormányzat az 5-ös számú főúton történő biztonságos kerékpározás megteremtése elnevezéssel benyújtott pályázatával 100 százalékos támogatottság mellett mintegy 138 millió forint uniós támogatást nyert a beruházásra. Az új kerékpárút a Bercsényi utca és az 5-ös számú főút kereszteződésétől Kecskemét felé a Petőfi lakótelep melletti jobb oldalon halad a bevásárlóközpontig, majd a vasúti sorompó előtt áttér a baloldalra. A kivitelezőnek ezen a szakaszon fénysorompóval ellátott vasúti átjárót, valamint a vízfolyás felett átvezető hidat is építenie kellett. A projekt keretében a buszmegálló mellett egy fedett kerékpártároló is elkészült. A most megépült 1171 méteres szakasz a Mezőgazdasági boltig teszi lehetővé a kerékpárosok biztonságos közlekedését – hangzott el az átadáson.

A kerékpárúton nem kell félni a szabálytalanul közlekedő autóktól

– A mai világ kiterjedt városi és távolsági közlekedési rendszerében a kerékpározás többnyire már nem kényszer, hanem lehetőség. Lehetőség egy költségkímélő és egészséges közlekedésre, lehetőség egy szabadidős tevékenységre. Az időjáráson túl a kerékpárosok ki vannak szolgáltatva a forgalom veszélyeinek, amíg egy úttesten haladnak. Egy jó minőségű kerékpárút egy másik világba emeli használóit, ahol nem kell már többet félni a szabálytalanul közlekedő és veszélyeztető gépjárművektől. Ez a nyugalom és biztonság felbecsülhetetlen a gyermekek és családok számára egyaránt – hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Ónodi Izabella, a körzet önkormányzati képviselője.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


35 éves a kiskunmajsai Jonathermál
2019. augusztus 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép