Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
480 millió forint támogatás a Félegyházi Malom Kft-nek
2016. február 5.

Beruházásunk nem csak száz új munkahelyet, de értéket is teremt Magyarországon – szögezte le Gulyás István, a Félegyházi Malom Kft. tulajdonosa február 4-én, csütörtökön, a társaság telephelyén rendezett ünnepségen.

Az eseményen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 480 millió forint vissza nem térítendő támogatásról szóló tanúsítványt adott át a félegyházi vállalkozásnak. A cégtulajdonos azt is elmondta, hogy ez az első alkalom, amikor pályázati pénzt nyert el fejlesztési tervei támogatásához a társaság. A jelenlegi projekt eredményeként 2014 és 2016 között összesen két milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre.

480 millió forint támogatás a Félegyházi Malom Kft-nek

Fotó: Kürti László

Az ünnepség a kormány új, hazai költségvetésből finanszírozott nagyvállalati támogatási programjának nyitórendezvénye volt. A beruházási támogatásban olyan cégek részesülhetnek, amelyek munkahelyeket teremtenek, modern technológiát alkalmaznak, és eredményesen vesznek részt a piaci versenyben. A nemzetgazdasági miniszter szerint ugyanis szükség van arra, hogy ne engedjük hátrányba szorulni azokat a hazai közepes és nagyvállalkozásokat, amelyek nem részesülnek Európai Uniós forrásokból. Az EU szabályai szerint ilyenek a 250 fő felett foglalkoztató cégek. Ezért a kormány – a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére – 2015-ben 3 milliárd, 2016-ban 15 milliárd forintos saját támogatási programmal segíti azokat az ipari vállalatokat, amelyek képesek bővíteni kapacitásaikat és új munkahelyeket létrehozni.

Az első időszakban 14 hazai vállalat kapott ilyen támogatást költségvetési forrásból. A 3 milliárd forint összesen 8,6 milliárd forintnyi beruházás és 500 új munkahely létrejöttét segítette elő. A program keretében a Félegyházi Malom Kft. kacitásának bővülését 480 millió forintos támogatással segíti a kormány.

A nagyvállalati beruházási támogatási program elindítására a stabil és kiegyensúlyozott gazdasági növekedés ad lehetőséget – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter, majd hozzátette: 2015-2016 fordulóján kedvezően alakultak a gazdaság kilátásai, az államháztartás hiánya egyensúlyba került, új munkahelyek jöttek létre. 2014-ben 3,7 százalékkal, tavaly hozzávetőlegesen 3 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye, ami messze felülmúlja az EU átlagát. 550 ezer emberrel több dolgozik ma, mint öt évvel ezelőtt, a munkanélküliségi ráta 12-ről 6 százalékra csökkent, és egyre több ágazatban munkaerőhiánnyal kell szembenézni.

Gulyás István tulajdonos az ünnepségen felidézte: 2001 februárjában vásárolta meg a Félegyházi Pékséget. Akkor – tudtuk meg – 20 ember dolgozott a 2 ezer négyzetméteren, az éves árbevétel pedig nem érte el a 100 millió forintot. Most a munkatársak száma megközelíti a 800-at, az éves árbevétel elérte 2015-ben az öt és fél milliárdot, és a projekt lezárásakor 9 ezer négyzetméteren folyik majd a termelés.

A cégtulajdonos köszönetét fejezte ki a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület létrehozásáért az ünnepségen is jelenlévő Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek, és Csányi Józsefnek, Kiskunfélegyháza polgármesterének. Ahogy Gulyás István fogalmazott, a KGME megalakulásával párbeszéd és összefogás indult a helyi vállalkozások között, az egyesületnek köszönhetően szakértők, szakpolitikusok hoztak első kézből információt Félegyházára, s mindez egy újfajta üzleti gondolkodás alapjait teremtette meg a városban.

– Ennek az egyesületnek köszönhetően 86 mintaboltunkba évi 150 millió forint értékben vásárolunk kiváló minőségű tejtermékeket partnerünktől, a Félegyházi Tejüzemtől, és beruházásainknak mintegy negyedét, körülbelül 500 millió forint értékben félegyházi vállalkozások végzik – mondta el Gulyás István cégtulajdonos a példaértékű helyi összefogásról.

Tóth Timea

Tóth Timea

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

(Forrás: FélegyháziKözlöny.eu)


Képtár


Akadálymentes nap a Népfőiskolán
2019. június 29.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép